Paard valt flauw maar toeristen blijven in kar zitten in Palma de Mallorca

Paard valt flauw maar toeristen blijven in kar zitten in Palma de Mallorca
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

Paard valt flauw maar toeristen blijven in kar zitten in Palma de Mallorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Er is veel commotie ontstaan in de nationale maar ook internationale pers over videobeelden die op social media zijn verschenen waarop te zien is dat een van de twee paarden van een toeristische paard en wagen op straat ligt. Het dier had waarschijnlijk erg veel last van de hitte en was flauwgevallen waarop omstanders om water vroegen voor het dier. Maar de meeste commotie is ontstaan doordat de toeristen die in de kar zitten niets doen en gewoon blijven zitten.

Het is helaas niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste keer zijn dat een paard flauw valt vanwege de hitte of vermoeidheid. In diverse steden in Spanje heeft men al maatregelen genomen en mogen de paard en wagens niet rijden bij bepaalde hoge temperaturen. In Mijas is hetzelfde gedaan met de ezel-taxi’s.

Maar in Palma op het eiland Mallorca hebben ze nog geen regels wat er dus voor zorgt dat paarden na soms werkdagen van 10 tot 12 uur oververmoeid zijn en vanwege de hitte flauw kunnen vallen. De onderstaande video die op Twitter werd geplaatst werd afgelopen zondag gemaakt toen Palma te maken had met temperaturen rond de 40 graden. 

Maar het meest opvallende is dat de eigenaar van de paard en wagen probeert het paard overeind te trekken, iets waar hij uiteindelijk in slaagt, maar dat de toeristen in de kar blijven zitten, kijken en niets doen. Een vrouw die langs loopt vraagt waarom ze niet uitstappen terwijl omstanders om water voor het paard vragen.

De gemeente is zich bewust van het probleem en is op zoek naar oplossingen voor de ‘galeras’, zoals de paard en wagens heten. Een van de oplossing is elektrische karren in plaats van paarden.

Ga naar de inhoud