Waarom beoefenen zoveel inwoners van Spanje Pilates?

Waarom beoefenen zoveel inwoners van Spanje Pilates?
beeld: Canva
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ken je het niet dan heb je er vast wel eens van gehoord. Pilates, die hippe sport die een beetje aan Yoga doet denken en werd ontwikkeld door de Duitse Joseph Pilates. Ook in Spanje is de sport razend populair. Wat is er nou precies zo leuk en nuttig aan?

Pilates is om precies te zijn een vorm van lichamelijke oefeningen waarbij het er om draait zowel geest als lichaam met elkaar in balans te brengen. Experts hebben bevestigd dat de beoefening van de sport heel wat voordelen met zich mee brengt. Zowel bij de bestrijding van spier- of ledematenpijn, maar ook voor het mentale welzijn. Veel van de beoefenaars van de sport beweren terecht dat Pilates het leven voor hen heeft veranderd en hen een stuk productiever heeft gemaakt.

In Spanje is de sport zo populair dat er zelfs bijzondere Pilates centra bestaan. Zo bijvoorbeeld in Salamanca, waar Natalia Pinnola het Pilates Zentro uitbaat en dagelijks heel wat fans verwelkomt. Pilates vindt vruchtbare grond in een maatschappij waar velen dagelijks onder druk staan en gehaast leven. Dankzij de sport kan de geest van de beoefenaar zich even los maken van de dagelijkse sleur en helemaal tot rust komen. “Naast de fysieke voordelen zijn er ook emotionele voordelen en zorgt Pilates er voor dat je globaal gezien beter in je vel zit.”

Pilates is geschikt voor jong en oud en voor zowel mannen als vrouwen. Pinnola wijst aan dat het ook op seksueel vlak een positieve invloed kan hebben. Door Pilates vind je behendigheid en flexibiliteit terug. De manier van werken met je buikspieren versterkt bovendien het hele bekkengebied.

In vergelijking met Yoga is Pilates iets minder dynamisch. Vaak gaat het er om een bepaalde pose een tijdje aan te houden en van daaruit de beweging te zoeken. Wie een tweede verblijf in Spanje heeft en geïnteresseerd is, kan op zoek gaan naar een centrum in zijn of haar buurt. Een proefles is ten slotte nooit verloren tijd, of niet?