Search
menu
Search

Luchttaxi van de toekomst staat tentoon in Zaragoza

Luchttaxi van de toekomst staat tentoon in Zaragoza
Beeld: Mobility City / facebook

Luchttaxi van de toekomst staat tentoon in Zaragoza

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

We hebben het allemaal al in de gaten: veranderingen volgen elkaar snel op in deze 21e eeuw. Vliegen we binnenkort ook over de straten van onze steden alsof het niets is? In Zaragoza staat alvast de luchttaxi van de toekomst tentoongesteld. Is het een drone, helikopter, een combinatie of iets heel anders? Ga het zelf bekijken in de hoofdstad van Aragón.

Mobility City is een museum in Zaragoza in handen van de Fundación Ibercaja. De nieuwste vormen van mobiliteit staan er in de kijker, in de hoop de stad op in de voorhoede te plaatsen van de innovatie binnen dat veld.

Sinds afgelopen dinsdag staat er ook een nieuw vliegend voertuig ten toon. Het nieuwe model EH216 werd gefabriceerd door het bedrijf EHang, een bedrijf dat internationaal bekend staat voor haar stedelijke vervoersmiddelen. De EH216 is een vliegend vaartuig dat zowel goederen als mensen kan vervoeren. Men hoopt dat het binnenkort de rol van “aerotaxi” (luchttaxi) op zich kan nemen.

De EH216 ziet er uit zoals een combinatie tussen een drone en een helikopter. De cockpit zweeft boven een zevental kleine propellers. Voorlopig hangt aan het toestel wel een prijskaartje van slordig 300.000 dollar.

De EH216 is het meest ontwikkelde en volwassen model in haar categorie, klinkt het bij José Luis Rodrigo, de directeur van de Fundación Ibercaja. Het toestel heeft meer dan 37.000 vluchten in ruim 12 landen op haar palmares staan. 

In Europa is het hen nog verboden met passagiers te vliegen. Wel mogen ze leeg de lucht in. De nationale politie heeft bijvoorbeeld al zo een EH216 in gebruik om reddingsmissies uit te voeren of transport op poten te zetten naar moeilijk bereikbare gebieden.

Ga naar de inhoud