skip to Main Content
Steeds meer zwervers met honden te zien in Barcelona
El Periodico

Steeds meer zwervers met honden te zien in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Steeds meer zwervers met honden te zien in Barcelona

El Periodico

BARCELONA – Er wordt in Barcelona door zwervers steeds meer gebruik gemaakt van honden om medelijden op te wekken bij de voorbijgangers. De honden worden systematisch ten toon gesteld door de op straat levende personen en de vraag is waar al deze honden vandaan komen. Sommigen menen dat de honden gestolen zijn maar wanneer de politie er iets aan wil doen moeten de agenten toegeven dat de honden erg gehecht zijn aan hun baasjes.

De krant El Periódico spreekt over “perros mendigo” als business om zo meer medelijden op te wekken bij voorbijgangers. Zwervers zitten op de grond met naast zich een, twee of meerdere honden die er vaak niet al te gezond uit zien. Er zijn volwassen honden maar ook steeds meer “lieve” puppies te zien op straat.

De meeste zwervers met honden zijn te zien in die delen van Barcelona waar veel toeristen komen om zo bij de buitenlanders meer empathie te genereren. Toeristen zijn blijkbaar sneller geneigd geld te geven als niet de persoon op straat moet wonen maar als er ook “zielige” honden bij zijn.

Ondanks dat er in de gemeentewet staat dat er geen gebruik mag worden gemaakt van dieren om te “verkopen” doet de politie niet veel meer dan praten met de zwervers en controleren of de honden er goed uitzien en goed behandeld worden. Boetes kunnen echter oplopen tot 1.500 euro, geld wat zwervers uiteraard niet kunnen betalen.

Journalisten van de krant El Periódico hebben over straat gelopen in Barcelona en hebben veel honden gezien waaronder rashonden zoals bostonterriër, Duitse herders en maltezer (maltese bichon) die samen met hun zwervers baasjes in hoge temperaturen van meer dan 30 graden in de zon liggen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. Ik vraag me af of het wel werkelijk zwervers zijn. Hier in Vilamartin heb je ook van die lui met en zonder hond. Het viel me al eens op dat ze allemaal een zelfde tekst op een stuk karton hebben staan. Maar mijn mond viel open van verbazing toen ik aan het einde van de dag zo’n zwerver zag worden opgehaald door een man in een Mercedes. Einde werkdag?

  1. Helemaal gelijk in Mol.
   Er zitten in vele steden en dorpen mensen te bedelen.
   Een deel koopt er alleen maar drank en drugs van, een ander deel echter zit er verplicht en moeten hun opbrengsten afstaan aan de bende leiders.
   Hebben ze een mooi bedrag of een dikke tas boodschappen te pakken, dan bellen ze iemand, die komt het met een auto ophalen en aan het einde van de dag worden ze zelf ook opgehaald.
   Onvoorstelbaar dat er niet harder tegen opgetreden wordt!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken