Steeds meer zwervers met honden te zien in Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Steeds meer zwervers met honden te zien in Barcelona

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Er wordt in Barcelona door zwervers steeds meer gebruik gemaakt van honden om medelijden op te wekken bij de voorbijgangers. De honden worden systematisch ten toon gesteld door de op straat levende personen en de vraag is waar al deze honden vandaan komen. Sommigen menen dat de honden gestolen zijn maar wanneer de politie er iets aan wil doen moeten de agenten toegeven dat de honden erg gehecht zijn aan hun baasjes.

De krant El Periódico spreekt over “perros mendigo” als business om zo meer medelijden op te wekken bij voorbijgangers. Zwervers zitten op de grond met naast zich een, twee of meerdere honden die er vaak niet al te gezond uit zien. Er zijn volwassen honden maar ook steeds meer “lieve” puppies te zien op straat.

De meeste zwervers met honden zijn te zien in die delen van Barcelona waar veel toeristen komen om zo bij de buitenlanders meer empathie te genereren. Toeristen zijn blijkbaar sneller geneigd geld te geven als niet de persoon op straat moet wonen maar als er ook “zielige” honden bij zijn.

Ondanks dat er in de gemeentewet staat dat er geen gebruik mag worden gemaakt van dieren om te “verkopen” doet de politie niet veel meer dan praten met de zwervers en controleren of de honden er goed uitzien en goed behandeld worden. Boetes kunnen echter oplopen tot 1.500 euro, geld wat zwervers uiteraard niet kunnen betalen.

Journalisten van de krant El Periódico hebben over straat gelopen in Barcelona en hebben veel honden gezien waaronder rashonden zoals bostonterriër, Duitse herders en maltezer (maltese bichon) die samen met hun zwervers baasjes in hoge temperaturen van meer dan 30 graden in de zon liggen.

Ga naar de inhoud