Steeds meer zwervers met honden te zien in Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Er wordt in Barcelona door zwervers steeds meer gebruik gemaakt van honden om medelijden op te wekken bij de voorbijgangers. De honden worden systematisch ten toon gesteld door de op straat levende personen en de vraag is waar al deze honden vandaan komen. Sommigen menen dat de honden gestolen zijn maar wanneer de politie er iets aan wil doen moeten de agenten toegeven dat de honden erg gehecht zijn aan hun baasjes.

De krant El Periódico spreekt over “perros mendigo” als business om zo meer medelijden op te wekken bij voorbijgangers. Zwervers zitten op de grond met naast zich een, twee of meerdere honden die er vaak niet al te gezond uit zien. Er zijn volwassen honden maar ook steeds meer “lieve” puppies te zien op straat.

De meeste zwervers met honden zijn te zien in die delen van Barcelona waar veel toeristen komen om zo bij de buitenlanders meer empathie te genereren. Toeristen zijn blijkbaar sneller geneigd geld te geven als niet de persoon op straat moet wonen maar als er ook “zielige” honden bij zijn.

Ondanks dat er in de gemeentewet staat dat er geen gebruik mag worden gemaakt van dieren om te “verkopen” doet de politie niet veel meer dan praten met de zwervers en controleren of de honden er goed uitzien en goed behandeld worden. Boetes kunnen echter oplopen tot 1.500 euro, geld wat zwervers uiteraard niet kunnen betalen.

Journalisten van de krant El Periódico hebben over straat gelopen in Barcelona en hebben veel honden gezien waaronder rashonden zoals bostonterriër, Duitse herders en maltezer (maltese bichon) die samen met hun zwervers baasjes in hoge temperaturen van meer dan 30 graden in de zon liggen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.