Kind van 2 jaar oud dood gevonden in Barcelona, vader op de vlucht

Kind van 2 jaar oud dood gevonden in Barcelona, vader op de vlucht
Beeld: Mossos d'Esquadra / Twitter

Kind van 2 jaar oud dood gevonden in Barcelona, vader op de vlucht

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – In Barcelona werd een kind van 2 jaar dood gevonden in een hotel. Het kind kwam met zijn vader aan, die berichten naar de moeder zou hebben gestuurd dat ze ‘spijt zou krijgen’. Op videobeelden is te zien dat de man het hotel via een muur het hotel verlaat.

De Mossos d’Esquadra politie onderzoekt de gewelddadige dood van een kind van 2 jaar in een hotel in Barcelona. De dader van de moord zou de vader van het kind zijn, die op de vlucht sloeg. Voorlopig is nog geen enkel spoor van de man gevonden.

De feiten gebeurden rond 22 uur afgelopen dinsdag. De hulpdiensten stuurden vier ambulances op de plaats af, waarvan één van de pediatrische dienst, maar die troffen het kind bewusteloos en met een donkerrood gezicht aan. Alle hulp kwam jammer genoeg te laat. Het kind overleed ter plekke.

De 44-jarige vader stond op het punt te scheiden van de moeder. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het dus om een wanhoopsdaad, mogelijk om de moeder van het kind te raken. De politie zoekt de man voor feiten die “gepaard gaan met de dood van zijn kind.”

Op camerabeelden is te zien hoe de man over het muurtje bij het zwembad sprong om het hotel te ontvluchten. Hij verdween richting Montjuic. De man is ongeveer 1,78 meter groot, heeft een geschoren hoofd en een korte baard. Hij is atletisch gebouwd en heeft bruine ogen.

Kort daarvoor verliet hij zijn kamer op de zevende verdieping van het Concordia Hotel, aan de avenida del Parallel, om te zien of er iemand op de gang was. De moeder zou de politie verwittigd hebben dat haar man met het kind weg was en verdachte berichten naliet.

De gemeente van Barcelona heeft om 19 uur woensdagmiddag één minuut stilte gehouden op de Plaça Sant Jaume. De burgemeester riep de inwoners op om aanwezig te zijn, zodat de stad haar afkeuring van geweld en haar steun aan de familie kan uitdrukken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.