Zeven doden bij festiviteiten met stieren in de Valencia regio

Zeven doden bij festiviteiten met stieren in de Valencia regio
Beeld: @levante_emv / twitter

Zeven doden bij festiviteiten met stieren in de Valencia regio

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Een 73-jarige Franse vrouw is het meest recente dodelijke slachtoffer van festiviteiten waar stieren bij betrokken zijn in de autonome regio Valencia. Dit jaar zijn er maar liefst zeven personen overleden nadat ze door een stier op de horens waren genomen tijdens onder andere de populaire ‘bous al carrer’ feesten. Ondanks het hoge aantal doden wil men over het algemeen nog niets weten van het beëindigen van deze wrede en dus ook dodelijke festiviteiten.

Deze week is in de gemeente Beniarbeig in de provincie Valencia een 73-jarige vrouw met een Franse nationaliteit door een stier dodelijk verwond. Dat gebeurde tijdens het jaarlijks terugkerende ‘bous al carrer’ feest waarbij stieren op straat los worden gelaten en mensen proberen de stieren uit te dagen en daarna ontwijken. De Franse vrouw woonde in Denia en werd door een van de horens van de stier dodelijk in haar maagstreek geraakt.

De Franse vrouw is dit jaar al de zevende persoon die overlijdt tijdens festiviteiten met stieren in de autonome regio. Het eerste dodelijk slachtoffer was een 64-jarige Fransman die tijdens het feest in Pedreguer in Alicante op 9 juli op de horens werd genomen en negen dagen later in het ziekenhuis overleed.

Slechts enkele dagen later op 12 juli overleed een inwoner van Albacete tijdens de festiviteiten in Picassent in de provincie Valencia gevolgd door een andere man tijdens dezelfde festiviteiten. Begin augustus overleed een jongeman in Soneja in de provincie Castellón terwijl vorig weekend twee personen overleden in Vallada in de provincie Valencia en in Almedijar in de provincie Castellón.

Vanwege het hoge aantal dodelijke slachtoffers hebben diverse gemeenten besloten geen festiviteiten met stieren te organiseren dit jaar of deze te annuleren. Dat gebeurde onder andere in Tavernes de la Valldigna en in Naquera.

Ga naar de inhoud