Bijna 1,6 miljard omzet voor IKEA in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Bijna 1,6 miljard omzet voor IKEA in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Zweedse meubelconcern IKEA heeft de omzet in Spanje tussen begin september 2018 en eind augustus 2019 met 6,6% verhoogd naar 1,596 miljard euro. Voor het eerst heeft IKEA wereldwijd een jaaromzet geboekt van 41,3 miljard euro omdat niet alleen het bezoekers en klanten is toegenomen maar ook de verkopen in de fysieke winkels en online via de website zijn gestegen.

Spanje is voor IKEA een belangrijke Europese markt waar ook flink in geïnvesteerd wordt. Weliswaar zijn er het afgelopen jaar geen nieuwe grote winkels bijgekomen, toch heeft Ikea meer omzet weten te maken. Met name de online verkopen zijn enorm gestegen in Spanje naar 64 miljoen euro, goed voor 4% van alle verkopen in Spanje. Wereldwijd heeft Ikea 11% van de omzet te danken aan de online verkopen.

De bijna 1,6 miljard euro omzet in Spanje is als volgt onder te verdelen: 275 miljoen euro in de winkels in Andalusië; 367 miljoen euro in Catalonië; 99 miljoen euro in Centraal Spanje (Zaragoza en Valladolid); 219 miljoen euro Levante (Murcia en Valencia); 363 miljoen euro in de regio Madrid; 111 miljoen euro in het Noordwesten (A Coruña en Asturië); 98 miljoen euro in het Noorden (Barakaldo en Pamplona).

LEESTIP: IKEA in Spanje

De toekomst voor IKEA gaat o.a. via kleinere stadswinkels genaamd ‘Ikea Diseña’ waarvan er het afgelopen jaar 15 zijn geopend in Andalusië, Aragón, Asturië, Valencia regio (o.a. in Alicante), Extremadura, Galicië en Baskenland. Deze gaan gepaard met de opening van nieuwe ophaalpunten voor de online gekochte artikelen. 

Gezien de stijging in online verkopen via de website die inmiddels goed zijn voor 4% van de omzet en het afgelopen jaar goed waren voor 64 miljoen euro, zal IKEA verder gaan investeren in deze verkopen via de website die recent verbeterd werd. Ook heeft IKEA een overeenkomst gesloten met het transportbedrijf SEUR om de levering aan huis in Spanje te verbeteren.

Ga naar de inhoud