Bijna 1,6 miljard omzet voor IKEA in Spanje

Bijna 1,6 miljard omzet voor IKEA in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – Het Zweedse meubelconcern IKEA heeft de omzet in Spanje tussen begin september 2018 en eind augustus 2019 met 6,6% verhoogd naar 1,596 miljard euro. Voor het eerst heeft IKEA wereldwijd een jaaromzet geboekt van 41,3 miljard euro omdat niet alleen het bezoekers en klanten is toegenomen maar ook de verkopen in de fysieke winkels en online via de website zijn gestegen.

Spanje is voor IKEA een belangrijke Europese markt waar ook flink in geïnvesteerd wordt. Weliswaar zijn er het afgelopen jaar geen nieuwe grote winkels bijgekomen, toch heeft Ikea meer omzet weten te maken. Met name de online verkopen zijn enorm gestegen in Spanje naar 64 miljoen euro, goed voor 4% van alle verkopen in Spanje. Wereldwijd heeft Ikea 11% van de omzet te danken aan de online verkopen.

De bijna 1,6 miljard euro omzet in Spanje is als volgt onder te verdelen: 275 miljoen euro in de winkels in Andalusië; 367 miljoen euro in Catalonië; 99 miljoen euro in Centraal Spanje (Zaragoza en Valladolid); 219 miljoen euro Levante (Murcia en Valencia); 363 miljoen euro in de regio Madrid; 111 miljoen euro in het Noordwesten (A Coruña en Asturië); 98 miljoen euro in het Noorden (Barakaldo en Pamplona).

LEESTIP: IKEA in Spanje

De toekomst voor IKEA gaat o.a. via kleinere stadswinkels genaamd ‘Ikea Diseña’ waarvan er het afgelopen jaar 15 zijn geopend in Andalusië, Aragón, Asturië, Valencia regio (o.a. in Alicante), Extremadura, Galicië en Baskenland. Deze gaan gepaard met de opening van nieuwe ophaalpunten voor de online gekochte artikelen. 

Gezien de stijging in online verkopen via de website die inmiddels goed zijn voor 4% van de omzet en het afgelopen jaar goed waren voor 64 miljoen euro, zal IKEA verder gaan investeren in deze verkopen via de website die recent verbeterd werd. Ook heeft IKEA een overeenkomst gesloten met het transportbedrijf SEUR om de levering aan huis in Spanje te verbeteren.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.