270 kilo zware haai aangespoeld op strand Guardamar del Segura

Twitter
Beeld: Twitter

270 kilo zware haai aangespoeld op strand Guardamar del Segura

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Zaterdagmorgen hebben wandelaars in zee bij het Playa Las Roquetas strand in Guardamar del Segura een twee meter lange haai gevonden. De haai leefde op dat moment nog maar overleed later op het strand.

Nadat de melding via 112 was binnen gekomen hebben agenten van de Policia Local en Guardia Civil het strand rondom de haai afgezet maar op dat moment leefde de haai al niet meer. Hoogstwaarschijnlijk was de haai ziek en gedesoriënteerd langs de kust en daarna op het strand terecht gekomen.

In een krant staat dat het om een 2,5 meter lange en 80 kilo zware haai gaat terwijl in een Twitterbericht in deze krant het om een 270 kilo zware en ongeveer 3 meter lange haai gaat. Hoe dan ook, haaien spoelen niet vaak aan op de stranden van de Costa Blanca waar wel vaker dolfijnen te zien zijn op de stranden. 

In dit geval ging het om een exemplaar van de Grote Blauwe Haai (tintorera). Dit is de meest voorkomende haai langs de Spaanse kust. Ondanks dat de tintorera of blauwe haai of prionace glauca veel voorkomt in de Middellandse zee en Atlantische Oceaan wordt deze niet veel gezien langs de Spaanse stranden. Wordt er echter een haai ergens gezien, dan is het bijna altijd de blauwe haai.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.