270 kilo zware haai aangespoeld op strand Guardamar del Segura

Twitter
Beeld: Twitter

270 kilo zware haai aangespoeld op strand Guardamar del Segura

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Zaterdagmorgen hebben wandelaars in zee bij het Playa Las Roquetas strand in Guardamar del Segura een twee meter lange haai gevonden. De haai leefde op dat moment nog maar overleed later op het strand.

Nadat de melding via 112 was binnen gekomen hebben agenten van de Policia Local en Guardia Civil het strand rondom de haai afgezet maar op dat moment leefde de haai al niet meer. Hoogstwaarschijnlijk was de haai ziek en gedesoriënteerd langs de kust en daarna op het strand terecht gekomen.

In een krant staat dat het om een 2,5 meter lange en 80 kilo zware haai gaat terwijl in een Twitterbericht in deze krant het om een 270 kilo zware en ongeveer 3 meter lange haai gaat. Hoe dan ook, haaien spoelen niet vaak aan op de stranden van de Costa Blanca waar wel vaker dolfijnen te zien zijn op de stranden. 

In dit geval ging het om een exemplaar van de Grote Blauwe Haai (tintorera). Dit is de meest voorkomende haai langs de Spaanse kust. Ondanks dat de tintorera of blauwe haai of prionace glauca veel voorkomt in de Middellandse zee en Atlantische Oceaan wordt deze niet veel gezien langs de Spaanse stranden. Wordt er echter een haai ergens gezien, dan is het bijna altijd de blauwe haai.

Ga naar de inhoud