Search
menu
Search

Natuur- en bosbrand in natuurgebied S’Albufera op Mallorca

Twitter
Beeld: Twitter

Natuur- en bosbrand in natuurgebied S’Albufera op Mallorca

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De nog steeds actieve en om zich heen grijpende natuur- en bosbrand op het eiland Mallorca heeft tot nu toe meer dan 300 hectare natuur in het natuurpark S’Albufera in het noorden op het Balearen eiland verwoest en vijf woningen in de as gelegd of beschadigd. 

Omdat de brand nog actief is en door de aanhoudende wind nog steeds om zich grijpt, heeft de brandweer het gevarenniveau aangepast van niveau 2 naar niveau 1 wat betekent dat er direct gevaar is voor de mens en eigendommen. 

Deze nieuwe natuurbrand ontstond vrijdagavond rond 18 uur in het Parque Natural S’Albufera op het eiland Mallorca waarna de brandweer met tientallen brandweerlieden ‘s nachts heeft doorgewerkt om de brand onder controle te krijgen of ervoor te zorgen dat de brand niet verder om zich heen kan grijpen. ‘S nachts mogen blushelikopters en vliegtuigen niet actief zijn maar zaterdagmorgen werd ook daar weer gebruik van gemaakt.

De bevolking wordt opgeroepen om niet naar het getroffen gebied te gaan omdat de wind voor nieuwe brandhaarden kan zorgen, met name bij de Cami de S’amarador, aldus Emergències 112 Illes Balears op Twitter.

Volgens 112 zijn er vijf woningen door de vlammenzee getroffen waarvan drie in de as zijn gelegd en twee schade hebben opgelopen door het vuur en de rook.

Ga naar de inhoud