Natuur- en bosbrand in natuurgebied S’Albufera op Mallorca

Twitter
Beeld: Twitter

Natuur- en bosbrand in natuurgebied S’Albufera op Mallorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De nog steeds actieve en om zich heen grijpende natuur- en bosbrand op het eiland Mallorca heeft tot nu toe meer dan 300 hectare natuur in het natuurpark S’Albufera in het noorden op het Balearen eiland verwoest en vijf woningen in de as gelegd of beschadigd. 

Omdat de brand nog actief is en door de aanhoudende wind nog steeds om zich grijpt, heeft de brandweer het gevarenniveau aangepast van niveau 2 naar niveau 1 wat betekent dat er direct gevaar is voor de mens en eigendommen. 

Deze nieuwe natuurbrand ontstond vrijdagavond rond 18 uur in het Parque Natural S’Albufera op het eiland Mallorca waarna de brandweer met tientallen brandweerlieden ‘s nachts heeft doorgewerkt om de brand onder controle te krijgen of ervoor te zorgen dat de brand niet verder om zich heen kan grijpen. ‘S nachts mogen blushelikopters en vliegtuigen niet actief zijn maar zaterdagmorgen werd ook daar weer gebruik van gemaakt.

De bevolking wordt opgeroepen om niet naar het getroffen gebied te gaan omdat de wind voor nieuwe brandhaarden kan zorgen, met name bij de Cami de S’amarador, aldus Emergències 112 Illes Balears op Twitter.

Volgens 112 zijn er vijf woningen door de vlammenzee getroffen waarvan drie in de as zijn gelegd en twee schade hebben opgelopen door het vuur en de rook.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.