Jaca in Huesca wil het parkeren van kampeerauto’s langs de weg verbieden

Jaca in Huesca wil het parkeren van kampeerauto’s langs de weg verbieden
Beeld: Camperplaats Jaca / Park4Night
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

HUESCA – De enorme stijging in het kampeerauto en camper toerisme in Spanje heeft ervoor gezorgd dat gemeenten zich moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit in het plattelandstoerisme in Spanje. Ook in de stad Jaca nabij de Spaanse Pyreneeën in de provincie Huesca (Aragón) ziet de gemeente dat het aantal campertoeristen explosief is gestegen en dus moeten er maatregelen genomen worden.

Jaca was al een van de gemeenten in de provincie Huesca die als eerste een speciale kampeerauto of camper parkeerplaats introduceerde. Deze is vlakbij het centrum van de stad te vinden en daar kun je gratis je camper of kampeerauto kwijt terwijl het toilet geleegd kan worden en men de watertank kan bijvullen. Maar gebleken is dat deze te klein is geworden vanwege de enorme stijging van campertoeristen. En als er geen plaats meer is worden de kampeerauto‘s overal langs de straat gezet wat weer problemen veroorzaakt voor het reguliere verkeer en bij de bewoners van Jaca.

Daarbij komt de eeuwige discussie over parkeren en kamperen (aparcar en acampar) weer om de hoek kijken want parkeren (aparcar) mag volgens de Spaanse verkeerswet wel maar kamperen (acampar) mag niet. In de huidige gemeentelijke verordening staat dat elk voertuig dat zwaarder is dan 3.500 kilo niet zo maar langs de kant van de weg geparkeerd mag worden. Doorgaans zijn de campers lichter dan 3.500 kilo.

Met de nieuwe gemeentelijke verordening wordt het verboden om met campers, kampeerauto’s, tot camper omgetoverde bestelbusjes, caravans en elk ander voertuig dat is aangepast om in te overnachten op straat te parkeren behalve op de daarvoor speciaal aangegeven plaatsen.

De reeds bestaande gratis camperplaats/parking heeft ruimte voor 24 voertuigen maar deze is te klein gebleken. Daarom komen er nieuwe camperparkings bij waarbij er ook speciale condities zullen gelden zoals niet langer staan dan 24 uur etc. Deze moeten net zoals de bestaande parking voor kampeerauto’s bij Membrilleras dicht bij het centrum liggen zodat de campertoeristen alles te voet kunnen afleggen en makkelijk gebruik kunnen maken van alle voorzieningen zoals winkels, bars en restaurants.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.