Lezers The Guardian kiezen onbekende stad Tarazona als één van Spanje’s mooiste

Lezers The Guardian kiezen onbekende stad Tarazona als één van Spanje’s mooiste
Beeld: Tarazona / 123rf

Lezers The Guardian kiezen onbekende stad Tarazona als één van Spanje’s mooiste

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Het lezerspubliek van de Britse krant The Guardian verkoos een lijst van de beste kleine steden van Spanje. In die lijst staan onder meer Salamanca, Zamora, Segovia, Ronda, Vigo, Toledo, El Burgo de Osma, Cádiz en Trujillo. Een van de verrassingen is het relatief onbekende Tarazona in de provincie Zaragoza.

De Britse krant vroeg aan haar lezers wat voor hen de meest interessante kleine Spaanse steden waren. In de lijst van tien steden dook ook het kleine Tarazona op, door de lezers omschreven als de stad van ‘heiligen en ooievaars’.

Tarazona is een stad van slechts 10.000 inwoners in de provincie Zaragoza, in de autonome regio Aragón. Volgens het artikel ligt ze ergens halverwege tussen Zaragoza en Soria. Tarazona behoudt haar middeleeuwse Arabische sporen, en het is in de kleine straatjes dan ook erg makkelijk verloren te lopen. 

Van bij de Romaanse kerk van Santa María Magdalena, bovenaan de stad, kan men de oude daken bewonderen en het grondplan van de stad zien. Er is de plaza de toros uit de 18e eeuw in het centrum met daarvoor de mudéjar kathedraal, met indrukwekkende muurschilderingen en grote vensters.

De Britse krant maakte ook een referentie naar de hangende huizen van de Joodse wijk. Ook het in renaissance stijl versierde gemeentehuis, omgeven door cafés en gezellige restaurantjes kreeg een vermelding.

Als laatste werd ook de Semana Santa aangeduid, een paar dagen waarin een processie vrouwen te voet door de stad trekt en op trommels slaat ter ere van Maria Magdalena. “In die tijd van het jaar zie je overal ooievaars in Tarazona”, besluit de Guardian. Wie benieuwd is naar meer informatie, vind hier de toeristische website van de stad.

Ga naar de inhoud