Amazon kondigt nieuwe kortingsdagen aan op 11 en 12 oktober

Amazon kondigt nieuwe kortingsdagen aan op 11 en 12 oktober
Beeld: Amazon / web

Amazon kondigt nieuwe kortingsdagen aan op 11 en 12 oktober

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op 11 en 12 oktober worden voor het eerste de ‘Prime Exclusieve Deals’ kortingsdagen gevoerd bij het online warenhuis Amazon. Het zijn twee extra dagen met miljoenen kortingen tot 80% maar alleen voor Prime abonnees. Deze dagen zijn dus te vergelijken met de populaire Prime Days die in 2021 plaatsvonden op 12 en 13 juli.

De ‘Ofertas exclusivas Prime’ dagen vinden in 2022 voor het eerst plaats van 9 uur ‘s morgens op 11 oktober tot 9 uur ‘s morgens op 13 oktober (48 uur, vanwege tijdsverschil VS). Het is voor veel consumenten een mooie gelegenheid om als Prime abonnee alvast kerstinkopen met kortingen te doen want deze nieuwe kortingsdagen vinden plaats voor de populaire Black Friday van 25 november (2022).

De nieuwe 48 uur durende kortingsperiode zal plaatsvinden in 15 landen over de hele wereld, waaronder Spanje , maar ook andere grote Amazon-markten zoals de Verenigde Staten, Canada, China, Turkije, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Het is niet helemaal bekend hoeveel Prime abonnees er zijn in Spanje, Nederland en België maar dat het om miljoenen gaat mag duidelijk zijn. Bij Amazon kun je een Prime abonnee worden door jaarlijks een vast bedrag te betalen. Dat bedrag is in juni 2022 verhoogd van 36 naar 49,90 euro per jaar. 

Met je Prime abonnement heb je vele voordelen zoals de bezorging van slechts één dag bij miljoenen (maar niet alle) artikelen. Het ligt er echter wel aan of het gewenste product aangeboden wordt door Amazon of door een verkoper rechtstreeks. Is er geen bezorging van één dag mogelijk dan is de bezorging binnen 2 of 3 dagen gratis voor Prime abonnees. Daarnaast genieten Prime-abonnees ook van bezorgingen op zaterdag en/of zondag en in het geval van bezorging van één dag en kunnen artikelen op speciale plaatsen worden opgehaald indien gewenst.

Als Prime-abonnee heb je eigenlijk ook het hele jaar door kortingen via de Flash aanbiedingen. Daarnaast geniet men als Prime abonnee van Prime Video (zoiets als Netflix en een service die steeds groter en belangrijker wordt), Prime Music (zoiets als spotify), Prime Reading  (boekenservice), opslag voor foto’s en een virtuele harde schijf en meer.

Ga naar de inhoud