De beste eilanden om te overwinteren op de Canarische Eilanden

De beste eilanden om te overwinteren op de Canarische Eilanden
Beeld: via canva.com

De beste eilanden om te overwinteren op de Canarische Eilanden

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Canarische Eilanden, gelegen in de Atlantische Oceaan op slechts 100 kilometer van de Marokkaanse kust, zijn een populaire bestemming voor mensen die willen ontsnappen aan de koude wintermaanden. De eilanden hebben een subtropisch klimaat, met gemiddelde temperaturen van 20 tot 25 graden in de winter. Dit maakt ze een ideale plek om te genieten van zon en strand tijdens het overwinteren.

Er zijn acht Canarische Eilanden: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Graciosa, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro. Elk eiland heeft zijn eigen unieke karakter en biedt iets anders voor de bezoekers die in de wintermaanden voor korte of lange tijd op bezoek komen.

Tenerife is het grootste en meest bevolkte eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland heeft een gevarieerd landschap, met zowel vulkanische bergen als vruchtbare valleien. Tenerife is een populaire bestemming voor gezinnen, met een groot aanbod aan hotels, restaurants en activiteiten, maar is ook geliefd bij overwinteraars omdat er op veel bestemmingen veel te doen is in de winter.

Gran Canaria is het op een na grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland heeft een mild klimaat, met gemiddelde temperaturen van 22 graden in de winter. Gran Canaria is een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een actieve vakantie. Het eiland heeft een groot aanbod aan wandelpaden, fietsroutes en watersportmogelijkheden. Er zijn veel bestemmingen waar veel te doen is in de winter, zoals Maspalomas, Playa del Inglés, Puerto Rico en Mogán.

Lanzarote is een vulkanisch eiland met een uniek landschap. Het eiland is beroemd om zijn zwarte stranden, lavavelden en schilderachtige dorpjes. Lanzarote is een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een rustige vakantie. Overwinteren op Lanzarote is niet voor iedereen weggelegd omdat het een kleiner eiland is, iets wat voor velen weer de kracht is van dit eiland.

Fuerteventura is een eiland met uitgestrekte stranden en een levendige watersportscene. Het eiland is een populaire bestemming voor surfers en kitesurfers. Overwinteren op dit eiland met kilometerslange stranden is ideaal voor de rustzoekers en strandwandelaars.

La Palma is een groen eiland met een bergachtig landschap. Het eiland is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Als plaats om te overwinteren kan La Palma klein zijn, maar sommige zon-, rust- en natuurzoekers vinden dat helemaal niet erg.

La Gomera is een klein eiland met een rijke cultuur. Het eiland is een populaire bestemming voor wandelaars en liefhebbers van de natuur. Ook dit eiland is klein en naast de natuur en diverse interessante plaatsen om te bezoeken, is er niet veel te doen.

El Hierro is het kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland heeft een ongerept landschap en een rijke geschiedenis. El Hierro is een populaire bestemming voor de overwinteraars die pure rust zoeken en dat willen combineren met natuur.

Waarom overwinteren op de Canarische Eilanden?

  • Heerlijk weer: De Canarische Eilanden hebben een subtropisch klimaat, met gemiddelde temperaturen van 20 tot 25 graden in de winter. Dit maakt de eilanden een ideale plek om te genieten van zon, strand, watersport, wandelingen, natuur en cultuur.
  • Veelzijdige eilanden: Elk eiland heeft zijn eigen unieke karakter en biedt iets anders voor de wintergast.
  • Gezellige sfeer: De Canarische Eilanden zijn een populaire bestemming voor mensen uit heel Europa. Dit zorgt voor een gezellige en internationale sfeer.
  • Goede voorzieningen: De Canarische Eilanden hebben een goed ontwikkelde infrastructuur, met goede wegen, luchthavens en voorzieningen.

Tips voor overwinteren op de Canarische Eilanden

  • Kies het juiste eiland: De Canarische Eilanden zijn allemaal verschillend. Doe van tevoren goed onderzoek en kies het eiland dat het beste bij je past.
  • Boek ruim van tevoren: Overwinteren op de Canarische Eilanden is populair. Boek daarom ruim van tevoren je vlucht, accommodatie en activiteiten.
  • Verzeker jezelf: Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent voor je overwintering op de Canarische Eilanden.

De Canarische Eilanden zijn een ideale bestemming voor mensen die willen ontsnappen aan de koude winter. De eilanden hebben een heerlijk weer, een veelzijdige cultuur en een gezellige sfeer. Voor meer informatie in het Nederlands kun je terecht op DEZE WEBSITE van het Toerismekantoor van de Canarische Eilanden.

Ga naar de inhoud