Search
menu
Search

Paarden winnen van de mensen in de legendarische estafetteloop in Aragón

Paarden winnen van de mensen in de legendarische estafetteloop in Aragón
Beeld: via canva.com

Paarden winnen van de mensen in de legendarische estafetteloop in Aragón

In de gemeente Lanaja (Aragón) vond voor de 24e keer de legendarische estafettewedstrijd tussen ruiters en atleten plaats. Menselijke hardlopers nemen het er op tegen een team van paarden. Een wedstrijd die altijd bijzonder spannend eindigt, en waar plezier en schoonheid het winnen van de zuivere competitie.

Met een hoofdlengte, letterlijk, won afgelopen zaterdag het paard het van de mens tijdens de bijzondere wedstrijd van Lanaja. Het was nochtans razend spannend. Ook al was de overwinning duidelijk, had vast niemand een gelijke stand betreurd. In de 24 edities die de wedstrijd van Lanaja kent, heeft de mens slechts zes keer gewonnen van het paard.

Het waren de Amazone Elena Varona en de ruiter Tomás Luna die met hun paarden Aire en Lucanito met de overwinning gingen lopen. “We hebben alles moeten geven”, geeft Elena sportief toe. Ze feliciteerde de atleten met hun prestatie. Omdat de loopwedstrijd tussen mens en paard ongelijk opgaat, krijgt het paard een aantal hindernissen te overwinnen. Zo is halverwege een obstakel geplaatst en heeft één van de bochten een moeilijke vorm, waardoor het paard moet afremmen en weer op snelheid hoort te komen.

Tijdens de laatste etappe hoorde atleet Aitor Abadías echter dat het niet goed kwam. “Ik heb alles gegeven, maar hoorde het paard achter me naderen en wist uiteindelijk dat er geen oplossing was”. Zijn team, Alcampo Scorpio, bestond uit nog drie atleten: Julia Muñoz, Lucía Sancho en Mercedes Carretero.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?