Search
menu
Search

Personeel nieuwe strandtenten badplaats Salou moet uniform dragen

Personeel nieuwe strandtenten badplaats Salou moet uniform dragen
Beeld: Ayuntamiento de Salou / web

Personeel nieuwe strandtenten badplaats Salou moet uniform dragen

Na twaalf jaar heeft het gemeentebestuur van de populaire badplaats Salou aan de Costa Dorada de exploitatie van de strandtenten of ‘chiringuitos’ voor de komende acht jaar aanbesteed. Een nieuwe concessie die later komt dan gepland, na twee extra jaren met de huidige concessiehouders als gevolg van de pandemie, en die zal dienen om de chiringuitos te moderniseren, net zoals twee jaar geleden ook al gebeurde in de kustplaatsen Cambrils en La Pineda. In Salou gaat men echter nog een stapje verder met een uniforme uitstraling van het personeel.

De werknemers van de nieuwe strandtenten en watersportactiviteiten in Salou moeten vanaf 2024 duidelijk herkenbaar zijn aan hun kleding. De basis van de openbare aanbesteding voor de nieuwe gemeentelijke vergunningen voor de exploitatie van de strandtenten op de stranden van Salou betekent niet alleen een verandering in de uitstraling van de twintig vestigingen die een bar of bar-restaurant zullen exploiteren, maar definieert ook de verplichting dat het personeel een uniforme uitstraling heeft.

Volgens de basis van de aanbesteding moeten de werknemers van de strandtenten een polo dragen met het logo van het bedrijf en, in grotere letters, de naam van het strand waar ze zich bevinden en het logo van Salou, met een nog grotere lettertype. De kleuren van de polo’s moeten identiek zijn aan die van elke chiringuito en de kleuren tafels en bestaan uit een van de vijf verschillende blauwe tinten, die bij aanbesteding worden gedefinieerd. 

In het geval van strandtenten die een restaurant service bieden, is het toegestaan ​​dat werknemers een witte polo dragen en een marineblauwe korte broek, die de kleur is die voor deze kleding is gedefinieerd voor alle strandlocaties.

De basis van de openbare aanbesteding stelt ook twee modellen schoenen voor werknemers vast met het doel om de risico’s van snijwonden of andere risico’s die kunnen ontstaan ​​tijdens de uitvoering van de betreffende activiteiten, te voorkomen. Zo mogen ze alleen espadrilles of sandalen dragen die bekend staan ​​als ‘menorquinen’. 

De uniformen omschrijven ook het gebruik van een ‘ademende’ pet en een klep of rand tegen de zon heeft. De gemeente heeft ook voor de petten de kleur blauw vastgelegd. Deze moeten bovendien de naam van het strand moeten op een zichtbare plaats tonen waar de chiringuito zich bevindt.

Nieuwe chiringuitos

De nieuwe uitstraling van de chiringuitos in Salou zal uniform zijn, met modernere modules en meubilair en een overwicht van de kleuren wit en blauw. Bovendien zal elke strandtent een openbaar toilet hebben en kunnen er zonnepanelen worden geïnstalleerd.

In totaal zijn er 20 strandtenten aanbesteed, zes minder dan er nu zijn, omdat op het strand van Llevant de dubbele strandtenten worden verwijderd en er één op elke locatie zal zijn. Aan de andere kant wordt het aantal instellingen dat ook strandrestaurants aanbiedt uitgebreid van vier naar acht.

Het jaarlijkse bedrag dat de nieuwe concessiehouders moeten betalen, is afhankelijk van het type strandtent, want er zijn verschillende modellen en maten, en de locatie. De goedkoopste begint bij 4.000 euro per jaar en de duurste zal worden toegewezen vanaf 70.000 euro per jaar. Daarnaast moeten de ondernemers die de vergunning krijgen, de kosten van het fabriceren en installeren van de modules en de aanschaf van al het meubilair dragen, wat in elk geval een extra investering van 116.000 tot 210.000 euro betekent.

De openbare aanbesteding voor de nieuwe vergunningen voor de exploitatie van strandtenten in Salou bevindt zich in de aanbestedingsfase en de deadline voor het indienen van offertes is op 26 september geëindigd.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?