Met een glaasje bier, wijn of sangria op spreekt men beter Spaans

Oeps ... foto ontbreekt!

Met een glaasje bier, wijn of sangria op spreekt men beter Spaans

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Diegene die bezig zijn met het proces van een andere taal leren zoals het Spaans vinden dat het vaak makkelijker is om deze andere taal te spreken als je een of meerdere glazen alcohol op hebt. Dat is eigenlijk ook wel logisch want met alcohol in je lichaam wordt je losser en relaxter waardoor je ook minder genereert bent en dus wordt het praten van een taal die je nog niet zo goed beheerst makkelijker. Met andere woorden, wil je het Spaans goed onder de knie krijgen, doe dat dan met een of meerdere glazen wijn, sangria, vermut of Licor 43 … maar wel met mate!

Uit een Nederlands/Brits onderzoek in Maastricht is gebleken dat zo’n 50 Duitse studenten de Nederlandse taal beter spraken met wat alcohol op dan zonder alcohol in het lichaam. Examens werden na het drinken van een of meerdere glazen alcohol beter gemaakt dan zonder het drinken van alcohol. Dat dit gebeurt in de Nederlandse taal houdt dus ook in dat dit zal gebeuren bij personen die de Spaanse taal willen leren en dat doen in samenhang met wat alcohol.

Tijdens de tests die de onderzoekers in Maastricht hebben uitgevoerd kreeg de helft van de deelnemers water waarna een 2 minuten durend gesprek in het Nederlands volgde terwijl de andere helft alcohol kreeg voor het gesprek. Uiteindelijk werden deze gesprekken beoordeeld door Nederlanders die niet wisten wie wel en wie niet alcohol had gedronken. Hieruit bleek dat de Nederlands sprekende Duitsers die alcohol hadden gedronken beter de Nederlandse taal spraken dan degene die alleen water hadden gedronken.

Nu heeft deze studie alleen betrekking op de Nederlandse taal die gesproken werd door Duitse studenten maar logischerwijze geldt dit ook voor Nederlanders en Belgen die de Spaanse taal willen leren spreken. Ongetwijfeld zal het uitspreken van de voor velen lastige Spaanse taal beter, vlotter en makkelijker gaan wanneer men een of meerdere glazen wijn, bier, sangria, vermut, licor 43 of wat dan ook op hebben.

Wat is jouw mening? Denk je dat het drinken van alcohol invloed heeft op jouw Spaans? Heb je het al eens geprobeerd of ben je van plñan dit te proberen?

Ga naar de inhoud