Kerstverlichting in Málaga op 27 november aan maar zonder spektakel

Kerstverlichting in Málaga op 27 november aan maar zonder spektakel
Beeld: Europa Press

Kerstverlichting in Málaga op 27 november aan maar zonder spektakel

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Vanwege de corona-crisis en de daarbij horende maatregelen en dus ook beperkingen heeft de gemeente Málaga besloten dat er dit jaar geen spectaculaire opening en ook geen muziek- en lichtspektakel zal zijn bij de kerstversiering in de Calle Larios. Toch wil de gemeente op 27 november de lichten aandoen om een moeilijke jaar redelijke feestelijk af te sluiten om zo de inwoners van Málaga hoop te bieden.

Op 27 november gaat de inmiddels beroemde kerstverlichting in de Calle Larios winkelstraat aan. Het verschil dit jaar met andere jaren is dat er geen opening show zal zijn en dat er dagelijks ook geen muziek- en lichtspektakel zal zijn om zo samenscholing van bezoekers te voorkomen. Andere jaren was het elke keer megadruk bij de shows en dat kan nu niet.

De kerst wordt dit jaar op een andere manier gevierd maar de kerstverlichting mag en moet niet ontbreken, ook niet dit moeilijke jaar aldus de gemeente Málaga. Daarom is men reeds begonnen met het installeren van de typische bogen en de kerstverlichting die weer spectaculair zal zijn.

De gemeente weet nog niet wat er gaat gebeuren met het licht- en muziekspektakel maar men denkt erover na om de muziek de hele dag door te laten spelen. Zoals het er nu naar uitziet (maar alles kan snel veranderen) zullen de winkels wel open zijn en kan men wel winkelen in de Larios straat.

Ga naar de inhoud