Maandag 26 oktober gaat de ‘caminito del rey’ van de Axarquía open

Twitter
Beeld: Twitter

Maandag 26 oktober gaat de ‘caminito del rey’ van de Axarquía open

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Deze maandag 26 oktober gaat het vernieuwde wandelpad ‘El Saltillo’ bij Canillas de Aceituno na een maandenlange sluiting weer open. De werkzaamheden aan de hangbrug zijn afgerond en het alternatief in de Axarquía regio voor de bekende en drukke Caminito del Rey bij Álora is weer te bewandelen.

Als onderdeel van de ‘Gran senda de Málaga’ (de lange wandeling van Málaga) begon men bij het dorp Canillas de Aceituno in de provincie Málaga na maanden van vertragingen door o.a. de noodtoestand, de corona-crisis en diverse bureaucratische problemen begin augustus eindelijk met de werkzaamheden om de nieuwe hangbrug van de wandeling El Saltillo te installeren als verbetering en verlenging van de wandeling El Saltillo. DIe werkzaamheden zijn nu afgerond en het wandelpad is weer open gegaan.

Het gaat om een 46 meter lange en 1,20 meter brede ‘puente colgante’ die op zo’n 50 meter hoogte boven de rivier Almanchares is gehangen. Het geheel van werkzaamheden heeft ruim 600.000 euro gekost en wordt gefinancierd door de Diputación de Málaga. Op onderstaande video is een impressie te zien van de nieuwe hangbrug die een nieuwe impuls aan deze wandeling moet gaan geven. 

De nieuw aangelegde hangbrug is de enige hangbrug van de Gran Senda de Málaga (GR-249), een geheel van wandelroutes door de provincie Málaga. In feite vormt deze hangbrug onderdeel van etappe zeven van het lange wandelpad in de provincie. In dit geval tussen Canillas de Aceituno en Cómpeta.

De Gran Senda de Málaga bestaat uit 35 etappes van in totaal 745 km in negen comarcas en 57 gemeenten. Deze lange wandelroute gaat door de drie nationale parken, drie natuurparken, twee natuurreservaten en drie natuurgebieden en in feite verbonden met de Camino Mozárabe de Santiago (GR 245) en de Europese (GR–92 E-12) die helemaal langs de Middellandse Zee gaat tot in Griekenland.

De Sendero El Saltillo is te vinden in de Axarquia streek van de provincie Málaga en hoort bij de gemeente Canillas de Aceituno. Het gaat hier, zoals Stefania van Lieshout in haar blog schrijft, over een wandeling met minimale inspanning maar met een maximaal resultaat.

Ga naar de inhoud