Catalaanse partijen eisen dat het Catalaans meer gebruikt wordt bij Netflix

Catalaanse partijen eisen dat het Catalaans meer gebruikt wordt bij Netflix
Beeld: 123rf & Netflix

Catalaanse partijen eisen dat het Catalaans meer gebruikt wordt bij Netflix

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Tijdens het overleg tussen de regeringspartij PSOE en de Catalaanse partijen ERC en JxCat over de aanname van de staatsbegroting 2022, blijkt dat de Catalaanse partijen van de coalitieregering eisen dat er meer Catalaans gebruikt wordt bij Netflix en soortgelijke streamingdiensten.

Zowel ERC als JxCat sluiten voorlopig uit dat ze uiteindelijk een wijziging van de totaliteit van de staatsbegroting voor 2022 zullen indienen, maar ze zullen tot eind deze week wachten om een ​​beslissing te nemen om de regering de ruimte te geven om op hun eisen te reageren.

Esquerra Republicana de Catalunya en Junts per Catalunya hebben toezeggingen van de regering van premier Pedro Sánchez geëist, zoals het garanderen van de uitvoering van investeringen in Catalonië of de bescherming van het Catalaans in de toekomstige audiovisuele wetgeving, inclusief voor platforms zoals Netflix, om zo een ​​algehele wijziging van de staatsbegroting 2022 te voorkomen.

Voor ERC moet de regering zich houden aan de overeenkomst die ze met de Republikeinen hebben ondertekend om de staatsbegroting van 2021 uit te voeren. Daarom eist de Catalaanse partij dat er een urgente vergadering komt om een ​​’inventaris’ te maken van wat is vervuld en wat niet.

Een rapport over Catalaans op Netflix opgesteld door Plataforma per la Llengua in 2019 onthulde dat 326 titels in de catalogus een nagesynchroniseerde of ondertitelde versie in het Catalaans hadden die het platform niet aanbood maar wat de Generalitat meer dan zeven miljoen euro had gekost. Volgens een enquête van Política Lingüística uitgevoerd in 2020, wil 78% van de Catalanen dat series en films in het Catalaans worden nagesynchroniseerd op digitale platforms, traditionele televisiezenders en bioscopen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.