Supermarktketen Carrefour begint verkoop tweedehands kleding in Spanje

Supermarktketen Carrefour begint verkoop tweedehands kleding in Spanje
Beeld: Carrefour.es

Supermarktketen Carrefour begint verkoop tweedehands kleding in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Carrefour supermarktketen is op twee plaatsen in Spanje begonnen met de verkoop van tweedehands of gebruikte kleding. De ‘ropa de segunda mano’ is te vinden in een speciale hoek in een supermarkt in Madrid en een andere supermarkt in Barcelona. Vooralsnog gaat het om een proeffase waarna gekeken wordt of het aanbod van tweedehands kleding uitgebreid wordt naar andere winkels in Spanje.

Het is echter niet Carrefour zelf die de kleding in de verkoop doet maar het gaat om een samenwerking met Patapam, een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van tweedehands of gebruikte kleding voor baby’s, kinderen en vrouwen. Er zijn op dit moment als proef twee ‘corners’ beschikbaar gesteld door Carrefour in een winkel in Madrid en een andere supermarkt in Barcelona.

Er zijn in de twee Carrefour winkels meer dan 4.000 tweedehands of gebruikte kledingstukken te vinden. Alle kleding is vooraf gecontroleerd om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de hygiëne- en veiligheidseisen, aldus Carrefour.

Maar Carrefour is niet de eerste supermarktketen die begonnen is met de verkoop van tweedehands of gebruikte kleding in Spanje. In mei 2021 startte de Alcampo ook al met een proef in de supermarkt in Sant Boi de LLobregat nabij Barcelona. In september dit jaar werd dat aanbod uitgebreid naar de Alcampo winkel in het winkelcentrum Diagonal Mar in Barcelona en begin november wordt ook de Alcampo in Fuenlabrada in Madrid in dat rijtje gezet. Alcampo werkt samen met Mode re-, een sociaal initiatief van Cáritas dat tot doel heeft het hergebruik van kleding te bevorderen.

De verkoop van tweedehands of gebruikte kleding is in Spanje op dit moment razend populair, mede dankzij de populariteit van smartphone apps zoals Vinted en het in Spanje bekende Wallapop. Er komen ook steeds meer online en fysieke winkels bij in Spanje omdat er blijkbaar veel vraag is naar tweedehands of gebruikte kleding.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.