Search
menu
Search

Het Picasso museum in Málaga bestaat 20 jaar

Het Picasso museum in Málaga bestaat 20 jaar
Beeld: Museo Picasso Málaga / facebook

Het Picasso museum in Málaga bestaat 20 jaar

Het Museo Picasso Málaga (MPM) werd op 27 oktober 2003 geopend, twee dagen na de 122e verjaardag van Pablo Picasso. Het museum is gevestigd in het Palacio de Buenavista en is een eerbetoon aan de grote kunstenaar, die in Málaga werd geboren. In de afgelopen 20 jaar heeft het MPM meer dan 8 miljoen bezoekers ontvangen. Het is daarmee een van de meest bezochte musea in Spanje. Ter gelegenheid van het jubileum zijn er drie dagen openstelling en een groot aantal activiteiten gepland.

Onder het motto ‘Twintig keer Pablo’ (Spaans: Veinte veces Pablo) wil het Museo Picasso Málaga de stad en haar inwoners bedanken voor hun steun en medewerking met een programma van concerten, rondleidingen, muziek, lezingen, theater en poëzie. Daarom is de toegang tot de tentoonstellingen op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober gratis en zijn alle activiteiten die rond deze gelegenheid worden georganiseerd ook gratis toegankelijk. Bekijk het hele programma HIER

Naast de vele activiteiten en de permanente collectie, is er ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van het Museo Picasso Málaga ook een tentoonstelling te zien met werken van 55 kunstenaars, waaronder Picasso, de Kooning, Basquiat, Bourgeois, Koons, Bacon, Kippenberger, Appel en Lassnig. 

De tentoonstelling ‘El Eco de Picasso’ toont een breed scala aan werken uit verschillende periodes en stijlen. In sommige gevallen voeren deze werken een direct gesprek met de werken van Picasso, terwijl ze in andere gevallen een zekere Picasso-invloed uitstralen. Sommige werken zijn duidelijk herkenbaar als door Picasso geïnspireerd, terwijl andere op subtielere wijze zijn beïnvloed. Sommige kunstenaars hebben zelfs speciaal voor de tentoonstelling nieuwe werken gemaakt. De tentoonstelling, getiteld ‘El Eco de Picasso’, is tot 29 oktober te zien.

Ga naar de inhoud