skip to Main Content
Meest gestolen artikelen in Supermarkten en winkels in Spanje
123rf

Meest gestolen artikelen in Supermarkten en winkels in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Uit een onderzoek is gebleken wat het verlies is in de detailhandel in Spanje als gevolg van de winkeldiefstallen en wat de meest gestolen artikelen zijn in de winkels. Bovenaan de lijst staan kleding voor vrouwen, make-up en gereedschap. In 2017 hebben de winkels dankzij o.a. diefstallen een verlies geleden van bijna 1,8 miljard euro.

Het bedrag van 1,79 miljard euro dat de detailhandel als verlies heeft geleden of als verloren ziet is opgebouwd uit 58% externe diefstal (klanten), 20% interne diefstal (personeel) en 22% verliezen door calculaties, afhandeling etc. aldus het rapport van AECOC in samenwerking met EY. De verliezen waren 0,81% van de totale omzet in 2017.

Diefstal

Wat betreft diefstal kan er een onderscheid gemaakt worden in de verschillende sectoren van de detailhandel.

Zo werd bij de supermarkten het meeste gestolen: alcohol (93%), vlees (80%), snacks (40%) en geconserveerd blikvoedsel (40%).

In de kledingwinkels werd als meeste gestolen: kleding (81%), accessoires (71%), kinder- en babykleding (36%).

In elektronicazaken werd als meeste gestolen: accesoires (93%), smartphone/tablets (50%) en videogames (43%).

In de bouwmarkten en ijzerwaren winkels werd het meest gestolen: gereedschap (100%), batterijen (67%) en huishoudelijke producten (40%).

In de parfumerieën werd als meeste gestolen: make-up (67%), parfums (58%) en crèmes (58%).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
    1. Er is een artikel over de meest gestolen artikelen in supermarkten in Spanje. Vervolgens krijgen de lezers van ‘Spanje Vandaag’ als reactie daarop te lezen van meneer of mevrouw ‘bla bla bla’. Tjonge, als je dan echt niets te melden hebt, probeer dan niet intelligent over te komen. Dat is namelijk niet gelukt.

      1. Dat is nu echt wat ik dacht. Ik vind ‘t altijd fijn om nieuws (al dan niet ‘het laatste nieuws’ ) te lezen over mijn tweede vaderland of moederland, whatever. Geweldig dat er iedere dag informatie via spanjevandaag.com binnenkomt. Bedankt.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken