Meest gestolen artikelen in Supermarkten en winkels in Spanje

Meest gestolen artikelen in Supermarkten en winkels in Spanje
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Uit een onderzoek is gebleken wat het verlies is in de detailhandel in Spanje als gevolg van de winkeldiefstallen en wat de meest gestolen artikelen zijn in de winkels. Bovenaan de lijst staan kleding voor vrouwen, make-up en gereedschap. In 2017 hebben de winkels dankzij o.a. diefstallen een verlies geleden van bijna 1,8 miljard euro.

Het bedrag van 1,79 miljard euro dat de detailhandel als verlies heeft geleden of als verloren ziet is opgebouwd uit 58% externe diefstal (klanten), 20% interne diefstal (personeel) en 22% verliezen door calculaties, afhandeling etc. aldus het rapport van AECOC in samenwerking met EY. De verliezen waren 0,81% van de totale omzet in 2017.

Diefstal

Wat betreft diefstal kan er een onderscheid gemaakt worden in de verschillende sectoren van de detailhandel.

Zo werd bij de supermarkten het meeste gestolen: alcohol (93%), vlees (80%), snacks (40%) en geconserveerd blikvoedsel (40%).

In de kledingwinkels werd als meeste gestolen: kleding (81%), accessoires (71%), kinder- en babykleding (36%).

In elektronicazaken werd als meeste gestolen: accesoires (93%), smartphone/tablets (50%) en videogames (43%).

In de bouwmarkten en ijzerwaren winkels werd het meest gestolen: gereedschap (100%), batterijen (67%) en huishoudelijke producten (40%).

In de parfumerieën werd als meeste gestolen: make-up (67%), parfums (58%) en crèmes (58%).

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

blablablablabla bla bla

Hebben ze een liedje van gemaakt, is best populair hier.
https://youtu.be/mfJhMfOPWdE

Er is een artikel over de meest gestolen artikelen in supermarkten in Spanje. Vervolgens krijgen de lezers van ‘Spanje Vandaag’ als reactie daarop te lezen van meneer of mevrouw ‘bla bla bla’. Tjonge, als je dan echt niets te melden hebt, probeer dan niet intelligent over te komen. Dat is namelijk niet gelukt.

Dat is nu echt wat ik dacht. Ik vind ‘t altijd fijn om nieuws (al dan niet ‘het laatste nieuws’ ) te lezen over mijn tweede vaderland of moederland, whatever. Geweldig dat er iedere dag informatie via spanjevandaag.com binnenkomt. Bedankt.

nee

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.