skip to Main Content
Oeroude iepen in Spanje halen tweede plaats bij Europese boom van het jaar verkiezing
European Tree of the Year

Oeroude iepen in Spanje halen tweede plaats bij Europese boom van het jaar verkiezing

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BADAJOZ – Recent werd er een Europese wedstrijd gehouden onder de noemer “European Tree of the year” waarbij een Spaanse boom de tweede plaats wist te halen. Terwijl de fluitende kurkeik in Portugal de eerste plaats wist te bemachtigen haalden de oeroude iepen van Cabeza Buey in Badajoz in Spanje de tweede plaats.

In de verkiezing van de Europese Boom van het Jaar is men op zoek naar de boom met het meest interessante verhaal. De winnaar van de Europese Boom van het Jaar 2018 werd onthuld in Brussel op 21 maart om de Internationale Dag van Bossen te markeren.

Met 22.323 stemmen wisten de oeroude iepen van Cabeza Buey in de provincie Badajoz een tweede plaats te halen. Het gaat om zeven oeroude iepen welke de laatste “olmedas” uit Extramadura zijn. Deze iepen worden ook wel Tempelier iepen genoemd.

Ondanks de bedreiging van de Iepenziekte (deze heeft al meer dan één miljoen bomen in Spanje en meer dan een miljard bomen in de wereld verwoest) blijven deze bomen staan en waken zij over de omgeving van het klooster van het Heiligdom van Onze Vrouwe van Belem.

Dit klooster heeft grote artistieke en historische waarde en is door de Tempeliers gebouwd. Sinds 1650 worden er in dit gebied pelgrimstochten gehouden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ter info: de ‘Olmo de Navajas’ in Castellón is verkozen als ‘Arbol del Año en España’ voor het jaar 2019 en zal volgend jaar dus deelnemen aan ‘el concurso Árbol Europeo del Año’. Misschien wordt hij wel eerste ! 🙂

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken