Oeroude iepen in Spanje halen tweede plaats bij Europese boom van het jaar verkiezing

Iepen in Spanje gekozen tot Europese Boom van het jaar
Beeld: European Tree of the Year

Oeroude iepen in Spanje halen tweede plaats bij Europese boom van het jaar verkiezing

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BADAJOZ – Recent werd er een Europese wedstrijd gehouden onder de noemer “European Tree of the year” waarbij een Spaanse boom de tweede plaats wist te halen. Terwijl de fluitende kurkeik in Portugal de eerste plaats wist te bemachtigen haalden de oeroude iepen van Cabeza Buey in Badajoz in Spanje de tweede plaats.

In de verkiezing van de Europese Boom van het Jaar is men op zoek naar de boom met het meest interessante verhaal. De winnaar van de Europese Boom van het Jaar 2018 werd onthuld in Brussel op 21 maart om de Internationale Dag van Bossen te markeren.

Met 22.323 stemmen wisten de oeroude iepen van Cabeza Buey in de provincie Badajoz een tweede plaats te halen. Het gaat om zeven oeroude iepen welke de laatste “olmedas” uit Extramadura zijn. Deze iepen worden ook wel Tempelier iepen genoemd.

Ondanks de bedreiging van de Iepenziekte (deze heeft al meer dan één miljoen bomen in Spanje en meer dan een miljard bomen in de wereld verwoest) blijven deze bomen staan en waken zij over de omgeving van het klooster van het Heiligdom van Onze Vrouwe van Belem.

Dit klooster heeft grote artistieke en historische waarde en is door de Tempeliers gebouwd. Sinds 1650 worden er in dit gebied pelgrimstochten gehouden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.