Oeroude iepen in Spanje halen tweede plaats bij Europese boom van het jaar verkiezing

Iepen in Spanje gekozen tot Europese Boom van het jaar
Beeld: European Tree of the Year

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BADAJOZ – Recent werd er een Europese wedstrijd gehouden onder de noemer “European Tree of the year” waarbij een Spaanse boom de tweede plaats wist te halen. Terwijl de fluitende kurkeik in Portugal de eerste plaats wist te bemachtigen haalden de oeroude iepen van Cabeza Buey in Badajoz in Spanje de tweede plaats.

In de verkiezing van de Europese Boom van het Jaar is men op zoek naar de boom met het meest interessante verhaal. De winnaar van de Europese Boom van het Jaar 2018 werd onthuld in Brussel op 21 maart om de Internationale Dag van Bossen te markeren.

Met 22.323 stemmen wisten de oeroude iepen van Cabeza Buey in de provincie Badajoz een tweede plaats te halen. Het gaat om zeven oeroude iepen welke de laatste “olmedas” uit Extramadura zijn. Deze iepen worden ook wel Tempelier iepen genoemd.

Ondanks de bedreiging van de Iepenziekte (deze heeft al meer dan één miljoen bomen in Spanje en meer dan een miljard bomen in de wereld verwoest) blijven deze bomen staan en waken zij over de omgeving van het klooster van het Heiligdom van Onze Vrouwe van Belem.

Dit klooster heeft grote artistieke en historische waarde en is door de Tempeliers gebouwd. Sinds 1650 worden er in dit gebied pelgrimstochten gehouden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Ter info: de ‘Olmo de Navajas’ in Castellón is verkozen als ‘Arbol del Año en España’ voor het jaar 2019 en zal volgend jaar dus deelnemen aan ‘el concurso Árbol Europeo del Año’. Misschien wordt hij wel eerste ! 🙂

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.