150 euro hulp voor coeliakie patiënten in Extremadura

Oeps ... foto ontbreekt!

150 euro hulp voor coeliakie patiënten in Extremadura

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÉRIDA – De regioregering van Extremadura heeft besloten dat ze coeliakie patiënten die een glutenintolerantie hebben 150 euro per maand hulp gaan geven om boodschappen te kunnen doen. In eerste instantie heeft men 150.000 euro ter beschikking gesteld waarmee men 1.000 coeliakie patiënten kan financieren.

Personen die een glutenintolerantie hebben en in de autonome regio Extremadura wonen kunnen tussen 25 en 29 november een financiële hulp vragen. Vanwege het niet kunnen eten van producten met gluten dienen families tussen de 100 en 150 euro per maand extra uit te geven aan boodschappen. 

Gegadigden hebben vijf dagen de tijd gekregen om de subsidie aan te vragen. Men dient daarvoor ingeschreven (empadronado) te staan in een dorp of stad in Extremadura, alle rekeningen van de Sociale Zekerheid (Seguridad Social) te hebben betaald en op tijd het aanvraagformulier in te leveren, dus voor of op 29 november.

Extremadura is niet de enige regio van Spanje die coeliakie patiënten een subsidie geeft want dat doet de provincie Vizcaya al enkele jaren door 1.250 inwoners met een glutenintolerantie financieel te helpen. Ook in de regio Navarra helpt men coeliakie patiënten en de voedselbank van Las Palmas op Gran Canaria vraagt altijd om glutenvrije producten.

Ga naar de inhoud