150 euro hulp voor coeliakie patiënten in Extremadura

150 euro hulp voor coeliakie patiënten in Extremadura
Beeld: 123rf

150 euro hulp voor coeliakie patiënten in Extremadura

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÉRIDA – De regioregering van Extremadura heeft besloten dat ze coeliakie patiënten die een glutenintolerantie hebben 150 euro per maand hulp gaan geven om boodschappen te kunnen doen. In eerste instantie heeft men 150.000 euro ter beschikking gesteld waarmee men 1.000 coeliakie patiënten kan financieren.

Personen die een glutenintolerantie hebben en in de autonome regio Extremadura wonen kunnen tussen 25 en 29 november een financiële hulp vragen. Vanwege het niet kunnen eten van producten met gluten dienen families tussen de 100 en 150 euro per maand extra uit te geven aan boodschappen. 

Gegadigden hebben vijf dagen de tijd gekregen om de subsidie aan te vragen. Men dient daarvoor ingeschreven (empadronado) te staan in een dorp of stad in Extremadura, alle rekeningen van de Sociale Zekerheid (Seguridad Social) te hebben betaald en op tijd het aanvraagformulier in te leveren, dus voor of op 29 november.

Extremadura is niet de enige regio van Spanje die coeliakie patiënten een subsidie geeft want dat doet de provincie Vizcaya al enkele jaren door 1.250 inwoners met een glutenintolerantie financieel te helpen. Ook in de regio Navarra helpt men coeliakie patiënten en de voedselbank van Las Palmas op Gran Canaria vraagt altijd om glutenvrije producten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.