AnimaNaturalis stopt rituele dierenoffers in Catalonië

AnimaNaturalis stopt rituele dierenoffers in Catalonië
Beeld: AnimaNaturalis

AnimaNaturalis stopt rituele dierenoffers in Catalonië

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Spaanse dierenbeschermingsorganisatie AnimaNaturalis heeft samen met de Guardia Urbana van de stad Badalona (Barcelona) in de wijk Canyadó een groep personen opgerold die zich bezighield met het onthoofden en offeren van dieren. Elke week werden er dieren geofferd als onderdeel van de syncretische religie Santería.

Om een beter beeld te krijgen van wat er gebeurde en de betrokken personen te achterhalen, hebben medewerkers van AnimaNaturalis gedurende 12 maanden de groep Santería-aanhangers geobserveerd om bewijzen te verzamelen. Uiteindelijk kon de dierenbeschermingsorganisatie op 23 oktober samen met de lokale politie een inval doen en diverse dieren van een gruwelijke dood redden.

Op het moment van de inval kon men het offeren van dertien dieren, waaronder een haan, negen kippen en drie kwartels, in extremis onderbreken. De nu gearresteerde personen kunnen zes tot achttien maanden celstraf krijgen voor dierenmishandeling met dood tot gevolg. De geredde dieren zijn opgevangen door de Fundación Santuario Gaia.

Volgens de regionale dierenwelzijnswetgeving van Catalonië mogen dieren alleen worden geslacht nadat ze zijn bedwelmd volgens de specifieke methoden en vereisten die in de wetgeving zijn vastgelegd. Het slachten moet worden uitgevoerd in een slachthuis en onder toezicht van opgeleid personeel.

Daar was volgens AnimaNaturalis in dit geval absoluut geen sprake van. Zo geeft de organisatie aan dat ze na lang observeren diverse vuilniszakken konden achterhalen met daarin nog de warme onthoofde dieren waaronder kippen, hanen en zelfs een hond.

De opoffering en onthoofding van dieren vormen onderdeel van het Santería geloof. Volgens diverse aangehouden ‘santero’s’ zochten zij de dieren op boerderijen om ze daarna voor de bloedrituelen te gebruiken. Volgens de groep offerde men slechts zelden dieren maar volgens AnimaNaturalis werd dat de afgelopen 5 jaar elke vrijdag gedaan waarbij tientallen dieren waaronder geiten, kippen, hanen, duiven, kwartels en andere dieren. zijn opgeofferd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.