Belgische Èggo Kitchen and House keten opent meer winkels in Spanje

Belgische Èggo Kitchen and House keten opent meer winkels in Spanje
Beeld: Èggo / Facebook

Belgische Èggo Kitchen and House keten opent meer winkels in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het uit België komende bedrijf Èggo Kitchen and House is reeds aanwezig in Spanje met diverse winkels maar als het aan de eigenaren ligt moeten daar de komende vijf jaar 25 nieuwe winkels bij gaan komen om een totaal van 34 winkels te bereiken in 2025. De frisse en kleurrijke showrooms, toegankelijke ontwerpen, ergonomie en vormgeving die het gebruiksgemak verhogen en de onafgebroken persoonlijke begeleiding hebben ook in Spanje voor een succes gezorgd.

Èggo Kitchen and House wil gebruik maken van het feit dat veel families vanwege de pandemie besloten hebben hun woning te renoveren. Aangezien Èggo een groot assortiment heeft voor keukens, badkamers en woonmeubelen wil het bedrijf op meer plaatsen in Spanje aanwezig zijn. 

De Spaanse directeur van Èggo Jesús Muguiro zegt dat het bedrijf wil bijdragen om ‘Europa naar Spanje’ te brengen. “We zijn een succesvolle Europese formule die een andere winkelervaring biedt en de prijzen democratiseert waardoor een sector die in het verleden veel geleden heeft volwassen wordt” aldus Muguiro op Idealista.es

De directeur voor de Spaanse afdeling van ‘Eggo Kitchen and House verwijst naar de keukenmeubelsector die de afgelopen jaren veel van de nationale referenties heeft verloren. Èggo opent nu echter zijn catalogus voor badkamer- en woonkamermeubilair en vervolledigt daarmee zijn traditionele aanbod van in Duitsland gemaakte keuken meubels, gepositioneerd in het middensegment met een prijs van ongeveer 6.500 euro voor een typische keuken.

De keten haalde in 2019 een omzet van 160 miljoen euro via 63 winkels, waarvan 9 in Spanje en de rest in het land van herkomst België, Luxemburg en Senegal. In november zijn twee nieuwe winkels geopend in Spanje, in het industrieterrein la Mercedes in Madrid en in het winkelcentrum Torrecardenas in Almería, de eerste vestiging in Andalusië. 

Op dit moment Heeft Èggo 9 vestigingen (half eigendom en half franchise) in Madrid (2), Alcalá de Henares, Alcorcón, Sagunto, Almería, Bilbao, Logroño en Zaragoza. Bekijk HIER de website voor de locaties en meer informatie over Èggo España.

Belgisch familie-avontuur

In 2007 richtte Philippe Taminiaux in België Èggo op. Hij had op dat moment meer dan 20 jaar ervaring in de wereld van de distributie en elektrische huishoudapparatuur. Samen met zijn zoon Frédéric, die de operationele leiding van het bedrijf op zich neemt, blijven ze het merk en de groep Èggo verder ontwikkelen, in België en in het buitenland.

Èggo schrijft op zijn website dat de zogenaamde ‘Kitchen Houses’ veel meer zijn dan simpele showrooms voor uitgeruste keukens. Het zijn inspirerende ruimtes waar de bezoeker universums en omgevingen van goede kwaliteit aantreft, met een bijzondere aandacht voor het evenwicht tussen de materialen, kleuren en verlichting.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.