Spanjaarden geven gemiddeld 175 euro uit met Black Friday (2020)

Spanjaarden geven gemiddeld 258 euro uit met Black Friday
Beeld: Freepik

Spanjaarden geven gemiddeld 175 euro uit met Black Friday (2020)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Je kunt er niet meer omheen, Black Friday, de kortingsdag die van oorsprong alleen gevierd werd op internet maar tegenwoordig overal te merken is. Of het nou om elektronica gaat, kleding, reizen, personenwagens, woningen, verzekeringen en banken … ze bieden allemaal wel een of andere korting aan met Black Friday.

Op vrijdag 27 november is het dit jaar zo ver, Black Friday. Veel mensen in Spanje kunnen echter niet wachten en daar springen winkels op in door reeds een of twee weken voor de Black Friday vrijdag al met kortingen te beginnen. 

Een van de grootste online verkopers Amazon is op donderdag 26 november begonnen met de Black Friday aanbiedingen met miljoenen artikelen die afgeprijsd zijn.

Maar doen de Spanjaarden mee met de ‘Viernes Negro’ of niet? Uit onderzoek is gebleken dat in 2020 zo’n 84% van de Spanjaarden mee zal doen met de Black Friday korting gekte terwijl dit in Europa gemiddeld 64% is. Elke Spanjaard die meedoet geeft gemiddeld 175 euro uit.

Maar dat percentage is niet bij alle leeftijdsgroepen hetzelfde. Terwijl dus gemiddeld 8 van de 10 Spanjaarden iets zal kopen met Black Friday, is dat in de leeftijdsgroep 18-30 jaar zelfs 95% ofwel bijna 10 van de 10.

Ook het te besteden bedrag is anders. Gemiddeld is dat in Spanje 175 euro volgens het onderzoek ‘Hábitos de Consumo en España del Black Friday 2020’ maar bij mannen is dat 179 euro en bij vrouwen 168 euro. 7 van de 10 Spanjaarden zegt alleen aanbiedingen te kijken naar aanbiedingen van meer dan 20% korting en 59% zegt dat ze meer of net zoveel zullen uitgeven dan vorig jaar.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat 20% van de artikelen en producten die men op die dag koopt voor de Kerstdagen bedoeld zijn als geschenk voor anderen of voor verjaardagen. 

Het merendeel van de Black Friday kopers zoekt naar mode (58%) gevolgd door elektronika (55%), persoonlijke verzorging (30%), sport (25%) en huishoudeljke apparaten en artikelen (24%) maar dat is afhankelijk of het om vrouwen of mannen gaat die kopen.

Bijna 84% van de Spanjaarden doet de aankopen via online warenhuizen terwijl 53% zegt bij de online winkels van de merken te kopen en slechts 9% in de echte winkels.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.