Search
menu
Search

40-jarige Belgische vrouw dood in woning in Galicië gevonden

40-jarige Belgische vrouw dood in woning in Galicië gevonden
Beeld: @guardiacivill / Twitter

40-jarige Belgische vrouw dood in woning in Galicië gevonden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LUGO – De politie heeft in een afgelegen woning in het kleine gehucht Baroso in de gemeente Ourol in de provincie Lugo in Galicië het levenloze lichaam van een 40-jarige Belgische vrouw gevonden. Volgens de regionale krant werd de vrouw met vastgebonden handen dood aangetroffen maar heeft de politie geen signalen van geweld gevonden. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de doodsoorzaak is. Het lichaam van de Belgische bewoonster werd vorige week vrijdag al gevonden maar het nieuws werd deze vrijdag pas bekend gemaakt.

De 40-jarige Belgische vrouw woonde al enkele jaren in Baroso-Ourol waar ze alleen in een afgelegen dorp woonde zonder elektriciteit en water. De krant La Voz de Galicia schrijft dat ze een kunstenares was die regelmatig haar performances op internet plaatste.

De vrouw was volgens de krant een liefhebster van natuur en naturisme en ze had paarden en diverse honden. Ze blijkt ook jarenlang op een boerderij in Nederland gewoond te hebben en heeft als militair gewerkt voordat ze zich professioneel toewijdde aan kunst. Ze was erg actief op sociale netwerken, waar ze foto’s, gedichten, performances, zelfportretten en ook schilderijen plaatste, waaronder portretten van muzikanten en acteurs zoals Ennio Morricone, Nina Simone, Dolly Parton, David Bowie of Jack Nicholson die ook online verkocht werden. Verder liet ze ook de vorderingen van de verbouwing van haar woning zien.

De identiteit van de vrouw is niet bekend gemaakt maar familie die in de Valencia regio woont belde de politie omdat ze al geruime tijd niets van haar vernomen hadden. De inwoners van het kleine gehucht en omgeving hebben met verbazing en verdriet gereageerd op de dood van de 40-jarige Belgische vrouw.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?