Mooiste straat Spanje en op een na mooiste van Europa ligt in Sevilla volgens UNESCO

Mooiste straat Spanje en op een na mooiste van Europa ligt in Sevilla volgens UNESCO
Beeld: Turismo Sevilla / web

Mooiste straat Spanje en op een na mooiste van Europa ligt in Sevilla volgens UNESCO

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De mooiste straat van Spanje en op een na mooiste van Europa is te vinden in de provincie Sevilla, om precies te zijn in de gemeente Osuna. Dit dorp valt op door het waardevol erfgoed met een skyline die wordt gedomineerd door de kerk. Het historische centrum, uitgeroepen tot ‘Conjunto Histórico Artístico’, is een van de best bewaarde in heel Andalusië en verbergt een prachtige schat: de mooiste straat van Spanje volgens UNESCO.

Door de straten van Osuna lopen is als een wandeling door de geschiedenis. In de stad zijn nog steeds Romeinse overblijfselen, zoals de necropolis en een deel van het theater, en uit het moslimtijdperk behoudt het de naam ‘Osona’ of ‘Oxuna’. Al in de 16e eeuw werd de stad het centrum van de regio.

In het dorp zijn tien kerken, vijf kloosters, vier hermitages, een arena en een casino bezoeken. Zonder twee grote monumenten te vergeten die tijdens de Renaissance zijn gebouwd: de honderdjarige universiteitsschool en de collegiale kerk van Osuna.

Maar Osuna heeft nog een andere verborgen schat, de spectaculaire Calle San Pedro straat. Deze is door UNESCO uitgeroepen tot de mooiste van heel Spanje en de tweede van Europa. De Calle San Pedro wordt geflankeerd door luxueuze oude herenhuizen en paleizen waardoor het als het ware een openluchtmuseum is geworden. De opvallendste zijn het paleis van de Markies van la Gomera, het Cepeda-paleis en de Cilla del Cabildo.

Ga naar de inhoud