De duurste winkelstraten van Spanje en de wereld

De duurste winkelstraten van Spanje en de wereld
Beeld: via canva.com

De duurste winkelstraten van Spanje en de wereld

De Passeig de Gràcia in Barcelona is de duurste winkelstraat van Spanje, met een huurprijs van 3.000 euro per vierkante meter per jaar. Maar dat is nog niets vergeleken met de allerduurste winkelstraten ter wereld, zoals de Fifth Avenue in New York. In dit artikel bespreken we de duurste commerciële straten in Spanje en wereldwijd, en kijken we naar de ontwikkeling van de winkelhuurprijzen het afgelopen jaar.

De duurste winkelstraat ter wereld is de Fifth Avenue in New York. De huurprijs hier is maar liefst 20.384 euro per vierkante meter per jaar, een stijging van 14% vergeleken met voor de pandemie. De top 3 wordt verder gecompleteerd door Via Montenapoleone in Milaan met 18.000 euro per m² per jaar en Tsim Sha Tsui in Hong Kong met 15.219 euro per m² per jaar. 

Ook de Champs-Élysées in Parijs en Bond Street in Londen behoren tot de duurste winkelstraten ter wereld, met huurprijzen van respectievelijk 13.500 en 12.000 euro per m² per jaar. In Azië zijn ook Causeway Bay en Canton Road in Hong Kong erg gewilde en dus dure winkellocaties.

Duurste winkelstraat in Spanje

De duurste winkelstraat van Spanje is de Passeig de Gracia in Barcelona. De huurprijs per vierkante meter per jaar is hier 3.000 euro. Dit is 9% minder dan vóór de pandemie. De Passeig de Gracia staat daarmee op de 28e plaats in Europa.

De tweede duurste winkelstraat is Calle Serrano in Madrid, met een huurprijs van 2.940 euro per vierkante meter per jaar. Op de 33e plaats in Europa. De top 5 wordt verder gevormd door het Portal del Ángel in Barcelona, Preciados en Gran Vía in Madrid (alle drie 2.880 euro).

Buiten de twee grote steden zijn de volgende straten het duurst: de Calle Marqués de Larios in Málaga (2.160 euro), de Calle Colón in Valencia (1.500 euro) en de Gran Vía in Bilbao (1.440 euro).

Herstel na pandemie

Uit het onderzoek komt naar voren dat de huurprijzen van winkelvastgoed wereldwijd het afgelopen jaar gemiddeld met 4,8% zijn gestegen. Dit wijst op een herstel van de effecten van de coronapandemie. Er zijn wel regionale verschillen. Met name in Azië-Pacific steeg de huurprijs het sterkst: 5,3%. In Europa was de stijging gemiddeld 4,2%, vooral gedreven door Turkije. Zonder Turkije was de huurstijging in Europa 2,1%. In Noord- en Zuid-Amerika bleef de groei beperkt tot zo’n 2%.

Ga naar de inhoud