Search
menu
Search

Populaire hondennamen in Spanje in 2023

Populaire hondennamen in Spanje in 2023
Beeld: via canva.com

Populaire hondennamen in Spanje in 2023

De populairste hondennamen in Spanje in 2023 zijn een mix van traditionele namen en nieuwe trends geïnspireerd door films, muziek en eten. Luna, Coco, Nala en Kira zijn al jarenlang populair. Nieuwkomers die snel in populariteit stijgen zijn namen als Suko, Sansón, Merlí en Peka.

De 10 populairste hondennamen in 2023 zijn (niet veel anders dan andere jaren): Luna, Coco, Nala, Kira, Thor, Lola, Max, Simba, Bimba en Zeus. De 10 namen voor honden die tendens zijn in 2023 zijn: Suko, Sansón, Merlí, Peka, Lion, Dido, Hodor, Puchy, Sweet en Domingo.

De entertainmentindustrie is ook in 2023 een belangrijke inspiratiebron voor hondennamen. De film ‘Barbie’ zorgt voor een opleving van de naam Alan (+103%), de beste vriend van Ken (+53%). Andere populaire filmnamen zijn Woody uit Toy Story en Cosmo uit ‘Guardians of the Galaxy’.

De populaire docuserie ‘The Ferragnez’ zorgt voor meer honden met de naam Chiara (+328%). Uit Bridgerton komt de naam Agatha in opkomst. Animatieseries als Paw Patrol leveren namen als Rocky, Skye en Zuma.

Voor het eerst duiken er hondennamen op geïnspireerd door popartiesten zoals de Spaanse zangeres Aitana, Quevedo en Índigo. Tini (+216%) uit Argentinië is de meest stijgende naam. Ook Bad Bunny laat zijn invloed gelden met namen als Bunny (+178%) en Benito (+119%).

Op culinair vlak winnen hondennamen als Queso, Torrija en Sherry (naar de wijn) aan populariteit. De traditionele namen Canela en Pincho blijven ook in trek.

Hondennamen variëren naar ras

Hondennamen kunnen gekozen worden om een bepaald ras te eren of te benadrukken. Voor jachthonden zijn namen als Hunter, Arrow, Bullet of Chase geschikt. Deze benadrukken hun snelheid en doelgerichtheid. Ook historische jachtnamen als Caesar, Zeus en Diana sluiten goed aan bij edele jachthondenrassen.

Voor herdershonden passen sterke, korte namen met 1 of 2 lettergrepen. Denk aan namen als Rex, Boss, Nina, Mike of Amy. Deze weerspiegelen het zelfverzekerde karakter van deze werkhonden. Voor vrolijke gezelschapshonden zijn vrolijk klinkende namen een goede keuze. Bijvoorbeeld Bella, Marley, Teddy, Millie of Ollie. Ook menselijke namen als Sophie, Sam of Lola geven een sociale indruk.

Ga naar de inhoud