Geen witte maar wel een natte kerst aan de Costa del Sol met veel wateroverlast na regenval

Geen witte maar wel een natte kerst aan de Costa del Sol met veel wateroverlast na regenval
Beeld: Torremolinos.es

Geen witte maar wel een natte kerst aan de Costa del Sol met veel wateroverlast na regenval

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Op meerdere plaatsen aan de Costa del Sol in de provincie Málaga zijn deze kerst overstromingen gemeld nadat de regio geteisterd werd door hevige regenval. Straten, pleinen en parkings stonden blank terwijl rivieren buiten hun oevers traden en putdeksels op straat omhoog kwamen zoals in Torremolinos, La Carihuela, Ronda, Marbella, Málaga, Jubrique, Cortes de la Frontera en diverse andere plaatsen.

Voor de stuwmeren is het goed nieuws dat er veel regenval was want deze bevinden zich op een minimale stand maar inmiddels op 30% van de capaciteit. Er was een regenval gemeten van 105 liter/m2 in Cortes de la Frontera in twee dagen tijd gevolgd door Jubrique met 77 liter/m2, Pujerra met 72 liter/m2, Ronda en Marbella met 55 liter/m2 en Málaga met 40 liter/m2 in 12 uur tijd.

Ondanks de regen zijn er geen grote problemen gemeld maar de brandweer moest wel op diverse plaatsen in actie komen. De regenval kan voor problemen zorgen maar was ook welkom om de stuwmeren van de provincie Málaga te vullen want die bevinden zich op een minimum en zijn nu gemiddeld gegroeid naar 30% van de capaciteit. Het Viñuela-stuwmeer is voor 16,6% gevuld, Conde de Guadalhorce voor 23,7%, Guadalhorce voor 28%, la Concepción en Casasola voor meer dan 40% en Guadalteba voor 55%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.