Dorp met twaalf huizen in Galicië zoekt nieuwe eigenaar die het dorp gratis krijgt

Dorp met twaalf huizen in Galicië zoekt nieuwe eigenaar die het dorp gratis krijgt
Beeld: YouTube / screenshot

Dorp met twaalf huizen in Galicië zoekt nieuwe eigenaar die het dorp gratis krijgt

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ORENSE – Het dorp A Barca in de provincie Orense in Galicië staat al meer dan tien jaar te koop maar niemand lijkt geïnteresseerd. Aan de ene kant ook wel logisch want het is meer een ruïne van twaalf huizen dan een bestaand dorp. Toch wil men binnen de Consejo de Cortegada dat het dorp weer nieuw leven krijgt. Daarom wordt het gratis weggegeven. Onderaan dit artikel is een video (in het Engels) te zien over het dorp.

A Barca is een verlaten gehucht/dorp in de gemeente Cortegada in de provincie Orense in de autonome regio Galicië, in het Noordwesten van Spanje. Het werd in de vijftiende eeuw gesticht en is gelegen nabij de rivier de Minho en de Portugese grens. Het bestaat uit twaalf huizen en is ongeveer 15.000 vierkante meter groot.

Het dorp A Barca werd eind jaren vijftig vorige eeuw ontruimd en de toenmalige eigenaren moesten verhuizen omdat het Frieira stuwmeer enkele kilometers rivier afwaarts aangelegd werd. Het dorp zou onder water komen te staan, maar dat is niet gebeurd. Tegen die tijd waren de huizen al begroeid en was het een grote bouwval geworden.

In 2013 werd afgesproken dat de Consejo de Cortegada het beheer zou krijgen en het dorp zou restaureren, iets wat nooit gebeurde. Bijna tien jaar later heeft men besloten opnieuw een poging te doen om het dorp nieuw leven in te blazen. Daarvoor zoekt men een ontwikkelaar of nieuwe eigenaren die het dorp gratis krijgen als ze beloven het geheel te restaureren.

Ga naar de inhoud