Eerste kerstdag met 25 graden aan de Costa Blanca

Eerste kerstdag met 25 graden aan de Costa Blanca
Beeld: Canva

Eerste kerstdag met 25 graden aan de Costa Blanca

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Als je dit leest en het geluk hebt om een energietoeriest, overwinteraar, vakantieganger of vaste bewoner van de Costa Blanca te zijn, dan zul je ongetwijfeld erg blij zijn met het weer. Het was de dagen voor de kerst al lekker zomers warm, maar op de eerste kerstdag 25 december scheen de zon volop en was het strand- en terrassenweer met 25 graden of meer.

In de dagelijkse top 10 van plaatsen met de hoogste temperaturen in Spanje, stonden op zondag 25 december twee plaatsen in de autonome regio Valencia. De hoogste temperatuur van het land werd echter gemeten in La Aldea de San Nicolas op Gran Canaria met 28,1 graden. Op het Spaanse vasteland werden de hoogste temperaturen van 25,2 graden gemeten in El Ejido (Almería), Novelda (Alicante), Sagunto (Valencia) en Valencia terwijl het kwik steeg naar 24,5 graden in Ontinyent (Valencia).

Het heerlijke weer zorgde ervoor dat de terrassen vol waren met personen die genoten van het warme en zonnige weer. Op de stranden waren kerstvrouwen en -mannen te zien die selfies maakten en genoten van de zon terwijl anderen op een handdoek lagen te zonnen om winters bruin te worden.

En het lijkt er op dat de komende dagen de temperaturen iets lager zullen worden, maar nog steeds boven de 20 graden zullen zijn. Heerlijk weer tussen de kerstdagen en het nieuwe jaar.

Ga naar de inhoud