Ergste busongeval sinds 2016 kost het leven van zeven passagiers in Galicië

Ergste busongeval sinds 2016 kost het leven van zes passagiers in Galicië
Beeld: @guardiacivil / twitter

Ergste busongeval sinds 2016 kost het leven van zeven passagiers in Galicië

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PONTEVEDRA – Het is een trieste kerstmis geworden in de provincie Pontevedra waar op eerste kerstdag 25 december een bus met passagiers van de weg raakte en in een rivier terecht kwam. Daarbij overleden zeven inzittenden en konden twee personen, een passagier en de chauffeur, gered worden. Dit busongeval is inmiddels het ergste sinds 2016 geworden in Spanje.

De bus reed terug van een gevangenis nadat familieleden op bezoek waren geweest. Het slechte weer en misschien een te hoge snelheid zorgden ervoor dat de bus van een brug reed en 75 meter naar beneden in de snelstromende Lérez-rivier terecht kwam. Volgens de Spaanse kranten zaten er negen personen in de bus. 

Van de negen passagiers waren in eerste instantie zes overleden terwijl twee personen, een passagier en de chauffeur, gered konden worden door de hulpverleners. Er werd door duikers gezocht naar een negende inzittende die uiteindelijk op maandag werd gevonden.

Het busongeval in Pontevedra in december 2022 is het ergste busongeval geworden sinds 2016. Tussen 2021 en 2019 overleden in Spanje, volgens de cijfers van de Spaanse verkeersdienst DGT, drie personen bij ongevallen met bussen. In september 2018 overleden bij een busongeval in Avilés (Asturië) vijf personen en zestien inzittenden raakten gewond.

Een van de ergste busongevallen vond echter plaats in november 2016 toen in Freginals (Tarragona) een bus met buitenlandse Erasmusstudenten op een snelweg uit de bocht raakte waarbij veertien personen overleden en tientallen inzittenden gewond raakten. Twee jaar eerder in november 2014 overleden ook veertien personen en raakten 43 personen gewond bij een busongeval in Cieza (Murcia).

Ga naar de inhoud