Bekende Spaanse tv-presentator wordt eerste niet-astronaut van Spanje die naar de ruimte reist

Bekende Spaanse tv-presentator wordt eerste niet-astronaut van Spanje die naar de ruimte reist
Beeld: Mediaset / web

Bekende Spaanse tv-presentator wordt eerste niet-astronaut van Spanje die naar de ruimte reist

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is de bekende Spaanse tv-presentator en avonturier Jesús Calleja gelukt om de eerste Spanjaard te worden die als niet-astronaut naar de ruimte zal reizen. Voor de presentator is het een droom die waarheid wordt. Calleja zal niet alleen de eerste niet-astronaut zijn die naar de ruimte reist, maar daarnaast ook pas de derde Spanjaard, na de astronauten Pedro Duque en Miguel López-Alegría.

De 57-jarige Jesús Calleja heeft naast de Everest veel andere bergen beklommen en daarnaast veel avonturen beleefd. Verder is hij de producer en presentator van de populaire programma’s ‘Planeta Calleja’ en ‘Volando Voy’, waarin de presentator in zijn eigen helikopter vliegt en verschillende regio’s en gebieden in Spanje bezoekt.

Maar nu zal Jesús Calleja zijn grootste avontuur ooit gaan beleven en daarnaast zijn kinderdroom werkelijkheid laten worden. Als kind wilde hij al een astronaut worden en in 2012 kwam het plan naar boven tijdens de opnames van ‘Desafío Extremo’. Nu, tien jaar later, hebben Amazon Prime Video en Mediaset ervoor gezorgd dat zijn droom werkelijkheid zal worden.

De reis zelf wordt uitgevoerd door Blue Origin en de opnames worden gemaakt voor een documentaire die op Amazon en Mediaset kanalen uitgezonden zal worden. Calleja zal slechts 15 minuten in de ruimte zweven. De reis zal waarschijnlijk pas over 12 tot 14 maanden plaatsvinden omdat er een lange wachtlijst is. In de tussentijd gaat Jesús Calleja onder andere naar de Verenigde Staten reizen om te praten met experts over ruimtereizen.

Ga naar de inhoud