Search
menu
Search

Tenerife en La Palma bedekt met een laag sneeuw

Tenerife en La Palma bedenkt met een laag sneeuw
Beeld: @carreterasTF / twitter

Tenerife en La Palma bedekt met een laag sneeuw

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Het was al voorspeld en deze voorspelling wat betreft het slechte weer is uitgekomen op verschillende Canarische Eilanden. Terwijl het merendeel van de acht eilanden te maken had met regen, wind en onweer, sneeuwde het deze winter voor het eerst op Tenerife en La Palma. 

De DANA (een type storm) heeft voor veel neerslag gezorgd op de westelijke Canarische Eilanden, vooral op de eilanden la Palma, La Gomera, El Hierro en Tenerife. Op Lanzarote heeft de calima (zandstorm) ervoor gezorgd dat het vliegveld te maken had met slecht zicht waardoor er vertragingen waren en vliegtuigen naar andere vliegvelden werden gestuurd. Fuerteventura had ook te maken met de calima terwijl Gran Canaria van alles wat heeft, behalve sneeuw.

Op Tenerife werden windvlagen van 80 km/u gemeten en werden 575 blikseminslagen geregistreerd terwijl er tussen de 62 en 32 liter/m2 regenwater werd geregistreerd. Daarnaast zijn alle wegen naar de Teide, de hoogste berg van Spanje, afgesloten vanwege de eerste echte sneeuwval deze winter en vanwege ijs op de wegen. Ook op het eiland La Palma werd sneeuw geregistreerd bij de Roque de Los Muchachos berg.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?