Search
menu
Search

Vier op de tien Spanjaarden verkopen kerstcadeaus door via Wallapop

Vier op de tien Spanjaarden verkopen kerstcadeaus door via Wallapop
Beeld: via canva.com

Vier op de tien Spanjaarden verkopen kerstcadeaus door via Wallapop

Kerstmis is een tijd van geven en ontvangen, maar het kan ook een tijd zijn van verspilling. Veel kerstcadeaus worden zelden gebruikt of raken zelfs helemaal vergeten. Dit is niet alleen zonde van het geld, maar het is ook slecht voor het milieu. Gelukkig bestaat er een duurzame manier om met ongewenste kerstcadeaus om te gaan: ze verkopen op de Spaanse website en app Wallapop.

Zo’n 40% van de Spanjaarden zal een kerstcadeau dat ze niet leuk vinden verkopen op platforms zoals Wallapop, terwijl slechts 19% het aan iemand anders zou geven. Vaak zijn het de decoratieve items, zoals fotolijstjes, vazen of kaarsen, en de pyjama’s en sokken – typische kerstgeschenken die zelden in de smaak vallen bij de ontvanger – die het meest waarschijnlijk te koop worden aangeboden.

Wallapop is een Spaans platform voor de verkoop van tweedehandsartikelen. Het is de grootste online marktplaats van Spanje, met meer dan 15 miljoen gebruikers. Op Wallapop kun je allerlei soorten artikelen verkopen, van kleding tot elektronica en van meubels tot speelgoed. En dat geldt ook voor je ongewenste kerstcadeaus.

Het verkopen van ongewenste kerstcadeaus op Wallapop is een duurzame manier om met deze cadeaus om te gaan. Door ze te verkopen, geef je ze een tweede leven. Dit voorkomt dat ze op de vuilnisbelt terechtkomen. Bovendien kan het geld opleveren.

Het verkopen van kerstcadeaus op Wallapop is ook heel eenvoudig. Maak eenvoudig een account aan op de website van Wallapop (alleen mogelijk in Spanje, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk). Vervolgens kun je je cadeau toevoegen en een prijs instellen. Wallapop zorgt ervoor dat je cadeaus worden gezien door miljoenen potentiële kopers. Het verkopen van je ongewenste kerstcadeaus op Wallapop is dus niet alleen duurzaam, maar ook heel eenvoudig.

Ga naar de inhoud