Niemand wil politieagent zijn op Ibiza omdat het eiland te duur is

123rf
Beeld: 123rf

Niemand wil politieagent zijn op Ibiza omdat het eiland te duur is

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Binnenlandse Zaken van Spanje heeft er weer een probleem bij. Blijkbaar wil niemand politieagent zijn op het Balearen eiland Ibiza. Dat is niet omdat het werk niet leuk is of dat er teveel werkdruk is maar omdat de woningen te duur zijn. Met name de prijzen voor huurwoningen lopen de spuigaten uit in de zomermaanden terwijl ook in de winter de prijzen niet al te mild zijn.

Overleven op het eiland Ibiza gedurende de wintermaanden is bijna niet mogelijk met de salarissen. De gemiddelde huurprijs blijkt rond de 1.600 euro te liggen in de winter dus je kunt je wel voorstellen hoe duur de zomermaanden zijn. Het loon van een politieagent is simpelweg niet toereikend om de huur te kunnen betalen.

Om even te vergelijken met het eiland Gran Canaria waar het voor politieagenten veel goedkoper is om te wonen. Een agent die naar het Canarische Eiland verhuist ontvangt naast zijn loon 137 euro extra per maand voor de huur en nog eens 323 euro omdat hij ergens anders moet gaan wonen wat een totaal aan extra salaris oplevert van 461 euro. Een agent op Ibiza ontvangt 138 euro voor de huur en 81 euro omdat hij op het eiland moet gaan wonen wat slechts 218 euro oplevert.

In principe moeten er op het eiland Ibiza 287 politieagenten rondlopen maar men komt niet tot de 241 agenten omdat er niet genoeg kandidaten zijn die daar willen werken. Daarnaast is dat aantal agenten gepland voor een bevolking van 100.000 personen, iets wat stamt uit het jaar 2007. Gezien het feit dat Ibiza erg populair is geworden zijn er ook steeds meer mensen zijn gaan wonen waardoor dit aantal tot 150.000 inwoners is opgelopen met in de zomermaanden makkelijk 400.000 inwoners. Daar is de politiemacht niet op voorbereid.

Op de andere Balearen eilanden zoals Menorca en Mallorca zijn dit soort problemen niet omdat de woningprijzen normaal zijn in vergelijking tot Ibiza waar men belachelijke prijzen vraagt voor simpele appartementen waar een agent met zijn familie kan wonen – (Remco Stoffer)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.