Walvis overlijdt op een strand op Mallorca

Walvis overlijdt op een strand op Mallorca
Beeld: Twitter

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Een ongeveer 15 meter lange walvis is in de nacht van zaterdag op zondag op het strand van de badplaats Cala Millor overleden. Diverse wandelaars zagen rond half elf zaterdagavond een walvis op het strand liggen waarna men 112 belde. Op dat moment leefde de walvis nog maar medewerkers van het Aquarium in Palma konden niets meer doen om het leven te redden van de walvis.

Zaterdagavond leefde de walvis nog toen deze door wandelaars ontdekt werd op het strand van Cala Millor. De 15 meter lange walvis ademde echter erg moeilijk en er werd bloed gezien.

Na de melding spoedden experts van het Aquarium in Palma zich naar Cala Millor om te constateren dat het om een jong exemplaar ging van de gewone vinvis (rorcual común) maar dat deze gewond was. Het ging om een 15 meter lange walvis die ongeveer 600 ton zou wegen.

Ondanks de eerste hulp van de technici van het Aquarium overleed de walvis rond 4 uur ‘s-nachts op het strand van Cala Millor. De experts denken dat, mede vanwege het lage gewicht van de walvis, dat de walvis overleden is door plastic in het lichaam. Dat laatste moet echter nog bevestigd worden na een autopsie.

Op zondag was de walvis echter wel de toeristische attractie in Cala Millor toen een graafmachine de walvis uit het water haalde bij het strand.

In eerste instantie was het de bedoeling om de walvis op een vrachtwagen te leggen maar de walvis was te groot en te zwaar. Daarom koos men ervoor om autopsie op het strand te doen in plaats van in het Aquarium van Palma.

Ondanks dat de eerste gedachte was dat de walvis wellicht overleden was door platic in zijn lichaam, heeft men dat later bijgesteld en meent men nu dat de walvis verwondingen opliep na een aanvaring met een boot.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

600 ton??? Kom nou! Een gezonde volgroeide volwassen walvis weegt niet meer dan plm. 120 ton.

Sorry, anoniem was niet de bedoeling.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.