Walvis overlijdt op een strand op Mallorca

Walvis overlijdt op een strand op Mallorca
Beeld: Twitter

Walvis overlijdt op een strand op Mallorca

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Een ongeveer 15 meter lange walvis is in de nacht van zaterdag op zondag op het strand van de badplaats Cala Millor overleden. Diverse wandelaars zagen rond half elf zaterdagavond een walvis op het strand liggen waarna men 112 belde. Op dat moment leefde de walvis nog maar medewerkers van het Aquarium in Palma konden niets meer doen om het leven te redden van de walvis.

Zaterdagavond leefde de walvis nog toen deze door wandelaars ontdekt werd op het strand van Cala Millor. De 15 meter lange walvis ademde echter erg moeilijk en er werd bloed gezien.

Na de melding spoedden experts van het Aquarium in Palma zich naar Cala Millor om te constateren dat het om een jong exemplaar ging van de gewone vinvis (rorcual común) maar dat deze gewond was. Het ging om een 15 meter lange walvis die ongeveer 600 ton zou wegen.

Ondanks de eerste hulp van de technici van het Aquarium overleed de walvis rond 4 uur ‘s-nachts op het strand van Cala Millor. De experts denken dat, mede vanwege het lage gewicht van de walvis, dat de walvis overleden is door plastic in het lichaam. Dat laatste moet echter nog bevestigd worden na een autopsie.

Op zondag was de walvis echter wel de toeristische attractie in Cala Millor toen een graafmachine de walvis uit het water haalde bij het strand.

In eerste instantie was het de bedoeling om de walvis op een vrachtwagen te leggen maar de walvis was te groot en te zwaar. Daarom koos men ervoor om autopsie op het strand te doen in plaats van in het Aquarium van Palma.

Ondanks dat de eerste gedachte was dat de walvis wellicht overleden was door platic in zijn lichaam, heeft men dat later bijgesteld en meent men nu dat de walvis verwondingen opliep na een aanvaring met een boot.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.