skip to Main Content
Walvis overlijdt op een strand op Mallorca
Twitter

Walvis overlijdt op een strand op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Een ongeveer 15 meter lange walvis is in de nacht van zaterdag op zondag op het strand van de badplaats Cala Millor overleden. Diverse wandelaars zagen rond half elf zaterdagavond een walvis op het strand liggen waarna men 112 belde. Op dat moment leefde de walvis nog maar medewerkers van het Aquarium in Palma konden niets meer doen om het leven te redden van de walvis.

Zaterdagavond leefde de walvis nog toen deze door wandelaars ontdekt werd op het strand van Cala Millor. De 15 meter lange walvis ademde echter erg moeilijk en er werd bloed gezien.

Na de melding spoedden experts van het Aquarium in Palma zich naar Cala Millor om te constateren dat het om een jong exemplaar ging van de gewone vinvis (rorcual común) maar dat deze gewond was. Het ging om een 15 meter lange walvis die ongeveer 600 ton zou wegen.

Ondanks de eerste hulp van de technici van het Aquarium overleed de walvis rond 4 uur ‘s-nachts op het strand van Cala Millor. De experts denken dat, mede vanwege het lage gewicht van de walvis, dat de walvis overleden is door plastic in het lichaam. Dat laatste moet echter nog bevestigd worden na een autopsie.

Op zondag was de walvis echter wel de toeristische attractie in Cala Millor toen een graafmachine de walvis uit het water haalde bij het strand.

In eerste instantie was het de bedoeling om de walvis op een vrachtwagen te leggen maar de walvis was te groot en te zwaar. Daarom koos men ervoor om autopsie op het strand te doen in plaats van in het Aquarium van Palma.

Ondanks dat de eerste gedachte was dat de walvis wellicht overleden was door platic in zijn lichaam, heeft men dat later bijgesteld en meent men nu dat de walvis verwondingen opliep na een aanvaring met een boot.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by