270 duizend immigranten per jaar om pensioensysteem te waarborgen in Spanje

270 duizend immigranten per jaar om pensioensysteem te waarborgen in Spanje
Beeld: Adobe Stock

270 duizend immigranten per jaar om pensioensysteem te waarborgen in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de nieuwe minister van Sociale Zekerheid heeft Spanje jaarlijks tenminste 270.000 immigranten nodig die komen werken in Spanje en hun bijdrage leveren om het huidige pensioensysteem in stand te kunnen houden. Het gaat dan om een tijdsperiode van 2020 tot 2050 waarbij het totaal aantal benodigde immigranten op 8 miljoen komt.

Recent werd bekend dat Spanje een record aan buitenlanders heeft in Spanje met een op de zeven ingeschreven buitenlanders die niet in Spanje geboren zijn. Volgens de laatste cijfers van het Spaanse Bureau voor de Statistiek staan er in Spanje 6,75 miljoen buitenlanders ingeschreven. Maar dat moeten er veel meer worden.

De komende 30 jaar moeten er minstens 8 miljoen immigranten bij komen in Spanje om de pensioenen te garanderen en de levensvatbaarheid van de sociale zekerheid te waarborgen. De reden daarvoor is de vergrijzing van de Spaanse bevolking en het lage geboortecijfer in het land. De immigratie kan gezien worden als een basispijler voor de sociale zekerheid.

Volgens de nieuwe minister van Seguridad Social José Luis Escrivá is het noodzakelijk buitenlandse arbeidskrachten aan te trekken om de Sociale Zekerheid te redden. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft dit al herhaaldelijk aangegeven maar spreekt over schattingen van 5,5 miljoen immigranten tot 2050.

NOTA: Op onze Facebook pagina en Facebook groep kunnen we reacties lezen van lezers die het alleen over Afrikaanse migranten hebben. In dit geval gaat het om alle immigranten, Nederlanders, Belgen, Fransen, Britten, Argentijnen, Venezolanen etc. die wonen en werken in Spanje. In veel gevallen (met name Zuid Amerikanen) verrichten vaak werkzaamheden zoals in de horeca wat veel andere inwoners van Spanje niet willen doen.

Ga naar de inhoud