270 duizend immigranten per jaar om pensioensysteem te waarborgen in Spanje

270 duizend immigranten per jaar om pensioensysteem te waarborgen in Spanje
Beeld: Adobe Stock

MADRID – Volgens de nieuwe minister van Sociale Zekerheid heeft Spanje jaarlijks tenminste 270.000 immigranten nodig die komen werken in Spanje en hun bijdrage leveren om het huidige pensioensysteem in stand te kunnen houden. Het gaat dan om een tijdsperiode van 2020 tot 2050 waarbij het totaal aantal benodigde immigranten op 8 miljoen komt.

Recent werd bekend dat Spanje een record aan buitenlanders heeft in Spanje met een op de zeven ingeschreven buitenlanders die niet in Spanje geboren zijn. Volgens de laatste cijfers van het Spaanse Bureau voor de Statistiek staan er in Spanje 6,75 miljoen buitenlanders ingeschreven. Maar dat moeten er veel meer worden.

De komende 30 jaar moeten er minstens 8 miljoen immigranten bij komen in Spanje om de pensioenen te garanderen en de levensvatbaarheid van de sociale zekerheid te waarborgen. De reden daarvoor is de vergrijzing van de Spaanse bevolking en het lage geboortecijfer in het land. De immigratie kan gezien worden als een basispijler voor de sociale zekerheid.

Volgens de nieuwe minister van Seguridad Social José Luis Escrivá is het noodzakelijk buitenlandse arbeidskrachten aan te trekken om de Sociale Zekerheid te redden. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft dit al herhaaldelijk aangegeven maar spreekt over schattingen van 5,5 miljoen immigranten tot 2050.

NOTA: Op onze Facebook pagina en Facebook groep kunnen we reacties lezen van lezers die het alleen over Afrikaanse migranten hebben. In dit geval gaat het om alle immigranten, Nederlanders, Belgen, Fransen, Britten, Argentijnen, Venezolanen etc. die wonen en werken in Spanje. In veel gevallen (met name Zuid Amerikanen) verrichten vaak werkzaamheden zoals in de horeca wat veel andere inwoners van Spanje niet willen doen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

5
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Francis

Als ze zo voort blijven doen zullen er heel veel toeristen weg blijven uit Spanje,en die komen zeker niet om te werken integendeel maar dat krijg je met een links beleid en van Europa moet je ook niets positiefs verwachten,tot ze weer een paar aanslagen doen want de mensen zijn dat hopelijk nog niet vergeten wat soort het is.

h.e.ster@hotmail.com

Ha, ha. Dan moeten er ook 8 miljoen banen worden gecreëerd! Want er is nu al lang niet voldoende werk voor allen die willen werken, laat staan voor nieuwkomers. Wat een ondoordacht plan.

Piet

De waarheid is helaas dat immigranten geen vastwerk krijgen en nooit een pensioen opbouwen. Een aantal jaren geleden heeft Rajoy geprobeerd Werkgevers te verplichten immigranten een contract te geven. De tegenstand was overweldigend. Niet in Spanje geboren inwoners zijn nog steeds rechteloos. Geen AOW, geen doorbetaling bij ziekte, geen reisgeld voor het werk, geen vakantiegeld enz enz. Hoe asociaal kan een land zijn? Veel Zuid-Amerikanen sparen voor een oudedag in hun geboorteland. Ik ken ze van heel dichtbij.

harry

Als ze dan hetzelfde gaan doen wat betreft soort werk dat er reeds duizenden van hun nu doen zijnde de stranden aflopen met prullen die de meesten niet kopen ,de kraampjes op de markten met hun namaak merken ,en dan nog te zwijgen over diegene die op openbare parkeerplaatsen staan om je een plaats aan te duiden. Dus werk genoeg in Spanje zou ik zeggen!

ramonlingen@yahoo.com

Spanje met al zijn werkelozen. En erg leuk die immigratie, maar die immigranten worden ook oud en willen ook pensioen. En dan nog meer immigratie? Of worden ze na hun arbeidscontract het land uitgezet?

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.