Geen plastic voor eenmalig gebruik meer bij Ikea Spanje

Geen plastic voor eenmalig gebruik meer bij Ikea Spanje
Beeld: Freepik

MADRID – Ikea Spanje heeft bekend gemaakt dat ze al het plastic voor eenmalig gebruik uit de winkels heeft gehaald. We hebben het dan over rietjes, bestek, plastic bekers en allerlei ander wegwerpplastic dat in de winkels, bars, restaurants etc. te vinden is. Met deze maatregel wil Ikea niet alleen het eenmalig plastic gebruik drastisch verminderen maar ook het bewustzijn bij de klanten over het plastic gebruik bevorderen.

Ikea heeft als winkelketen veel invloed en daar wil men handig gebruik van maken om iets goeds te doen voor het milieu. Dat wil Ikea doen door al het eenmalig gebruik plastic te elimineren uit de winkels, bars en restaurants. Dit proces is reeds in werking getreden op 1 januari dit jaar maar het zal enkele maanden duren om in alle Ikea vestigingen wegwerpplastic-loos te zijn.

Ikea loopt daarmee vooruit op het Europese verbod op plastic voor eenmalig gebruik in 2021. Vanaf dat jaar zijn plastic wegwerpbestek, wattenstaafjes, rietjes en roerstaafjes verboden binnen de Europese Unie. 

Wegwerpplastic productlijn

Ikea begint in februari in Spanje ook met de verkoop van een nieuwe productlijn genaamd MUSSELBLOMMA. Het gaat om producten zoals tafelkleden, kussenhoezen, tassen en andere producten die gemaakt zijn van plastic dat door vissers uit zee is gehaald. 

De producten worden geproduceerd in werkplaatsen in Alicante en Valencia en zijn ontworpen door de Spaanse ontwerpster Inma Bermúdez. Zij was ook al verantwoordelijk voor de speciale meubels en accessoires voor huisdieren genaamd LURVIG.

MUSSELBLOMMA is Ikea’s idee om oceaanplastic in producten te gebruiken en dat in een grondstof voor de toekomst te veranderen. Het polyesterweefsel dat wordt gebruikt in MUSSELBLOMMA is gemaakt van gerecycled plastic, inclusief PET-plastic afval dat wordt opgevangen in netten in de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan en wordt verzameld door Spaanse vissers.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

als ze eens met de waterflessen beginnen en goed kraanwater geven dat zal een hoop plastic verminderen

MacLaren. Dat is een dringende zaak. Helemaal met u eens.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.