Geen plastic voor eenmalig gebruik meer bij Ikea Spanje

Geen plastic voor eenmalig gebruik meer bij Ikea Spanje
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Ikea Spanje heeft bekend gemaakt dat ze al het plastic voor eenmalig gebruik uit de winkels heeft gehaald. We hebben het dan over rietjes, bestek, plastic bekers en allerlei ander wegwerpplastic dat in de winkels, bars, restaurants etc. te vinden is. Met deze maatregel wil Ikea niet alleen het eenmalig plastic gebruik drastisch verminderen maar ook het bewustzijn bij de klanten over het plastic gebruik bevorderen.

Ikea heeft als winkelketen veel invloed en daar wil men handig gebruik van maken om iets goeds te doen voor het milieu. Dat wil Ikea doen door al het eenmalig gebruik plastic te elimineren uit de winkels, bars en restaurants. Dit proces is reeds in werking getreden op 1 januari dit jaar maar het zal enkele maanden duren om in alle Ikea vestigingen wegwerpplastic-loos te zijn.

Ikea loopt daarmee vooruit op het Europese verbod op plastic voor eenmalig gebruik in 2021. Vanaf dat jaar zijn plastic wegwerpbestek, wattenstaafjes, rietjes en roerstaafjes verboden binnen de Europese Unie. 

Wegwerpplastic productlijn

Ikea begint in februari in Spanje ook met de verkoop van een nieuwe productlijn genaamd MUSSELBLOMMA. Het gaat om producten zoals tafelkleden, kussenhoezen, tassen en andere producten die gemaakt zijn van plastic dat door vissers uit zee is gehaald. 

De producten worden geproduceerd in werkplaatsen in Alicante en Valencia en zijn ontworpen door de Spaanse ontwerpster Inma Bermúdez. Zij was ook al verantwoordelijk voor de speciale meubels en accessoires voor huisdieren genaamd LURVIG.

MUSSELBLOMMA is Ikea’s idee om oceaanplastic in producten te gebruiken en dat in een grondstof voor de toekomst te veranderen. Het polyesterweefsel dat wordt gebruikt in MUSSELBLOMMA is gemaakt van gerecycled plastic, inclusief PET-plastic afval dat wordt opgevangen in netten in de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan en wordt verzameld door Spaanse vissers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.