Na noodweer komt zonneschijn in de Valencia regio

123rf
Beeld: 123rf

ALICANTE – De Spaanse weerdienst Aemet en alle autoriteiten hebben de weeralarmen ingetrokken nu de storm Gloria het land heeft verlaten. Terwijl men op veel plaatsen nog druk bezig is om alle schade te herstellen en rotzooi na de overstromingen etc. op te ruimen is de zon teruggekeerd en zal het kwik tot boven de 23 graden gaan stijgen in de provincies Alicante, Valencia en Castellón en andere delen langs de Middellandse Zee.

Op zaterdag en zondag werden er officieel volgens de Aemet al hogere temperaturen gemeten zoals de 20,3 graden op zondag in Carcaixent (Valencia), 19,7 graden in Jávea (Alicante) en 19,1 graden op zondag in Alicante, Oliva (Valencia) en bij het vliegveld van Valencia. Op zaterdag waren de temperaturen lager en steeg het kwik officieel niet boven de 16,6 graden wat gemeten werd in Elche (Alicante).

De week is in de provincie Alicante deze maandag goed begonnen met lenteachtig weer en in de loop van de week stijgen de temperaturen tot 23 graden of meer. Het aangename weer zal vanaf maandag langzaam haar intrede doen in de provincies Valencia, Castellón en Alicante waarbij de temperaturen langzaam omhoog gaan.

Datzelfde geldt overigens ook voor andere regio’s zoals in Murcia of langs de kust van de provincies Almería, Granada, Málaga en Cádiz. Ook op de Balearen gaan de temperaturen omhoog maar zullen deze officieel net zoals in Catalonië niet boven de 20 graden gaan komen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Bruno Stroobandt

Ha leuk. Want hier is het maar triestig weer 🙁 Op de kaart zie ik wel dat de wind naar ons blaast. Dus binnen een paar dagen kan het hier dan ook wat warmer worden 🙂

Rob.

Waar is “hier”?

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.