Na noodweer komt zonneschijn in de Valencia regio

123rf
Beeld: 123rf

Na noodweer komt zonneschijn in de Valencia regio

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Spaanse weerdienst Aemet en alle autoriteiten hebben de weeralarmen ingetrokken nu de storm Gloria het land heeft verlaten. Terwijl men op veel plaatsen nog druk bezig is om alle schade te herstellen en rotzooi na de overstromingen etc. op te ruimen is de zon teruggekeerd en zal het kwik tot boven de 23 graden gaan stijgen in de provincies Alicante, Valencia en Castellón en andere delen langs de Middellandse Zee.

Op zaterdag en zondag werden er officieel volgens de Aemet al hogere temperaturen gemeten zoals de 20,3 graden op zondag in Carcaixent (Valencia), 19,7 graden in Jávea (Alicante) en 19,1 graden op zondag in Alicante, Oliva (Valencia) en bij het vliegveld van Valencia. Op zaterdag waren de temperaturen lager en steeg het kwik officieel niet boven de 16,6 graden wat gemeten werd in Elche (Alicante).

De week is in de provincie Alicante deze maandag goed begonnen met lenteachtig weer en in de loop van de week stijgen de temperaturen tot 23 graden of meer. Het aangename weer zal vanaf maandag langzaam haar intrede doen in de provincies Valencia, Castellón en Alicante waarbij de temperaturen langzaam omhoog gaan.

Datzelfde geldt overigens ook voor andere regio’s zoals in Murcia of langs de kust van de provincies Almería, Granada, Málaga en Cádiz. Ook op de Balearen gaan de temperaturen omhoog maar zullen deze officieel net zoals in Catalonië niet boven de 20 graden gaan komen.

Ga naar de inhoud