Na noodweer komt zonneschijn in de Valencia regio

123rf
Beeld: 123rf

ALICANTE – De Spaanse weerdienst Aemet en alle autoriteiten hebben de weeralarmen ingetrokken nu de storm Gloria het land heeft verlaten. Terwijl men op veel plaatsen nog druk bezig is om alle schade te herstellen en rotzooi na de overstromingen etc. op te ruimen is de zon teruggekeerd en zal het kwik tot boven de 23 graden gaan stijgen in de provincies Alicante, Valencia en Castellón en andere delen langs de Middellandse Zee.

Op zaterdag en zondag werden er officieel volgens de Aemet al hogere temperaturen gemeten zoals de 20,3 graden op zondag in Carcaixent (Valencia), 19,7 graden in Jávea (Alicante) en 19,1 graden op zondag in Alicante, Oliva (Valencia) en bij het vliegveld van Valencia. Op zaterdag waren de temperaturen lager en steeg het kwik officieel niet boven de 16,6 graden wat gemeten werd in Elche (Alicante).

De week is in de provincie Alicante deze maandag goed begonnen met lenteachtig weer en in de loop van de week stijgen de temperaturen tot 23 graden of meer. Het aangename weer zal vanaf maandag langzaam haar intrede doen in de provincies Valencia, Castellón en Alicante waarbij de temperaturen langzaam omhoog gaan.

Datzelfde geldt overigens ook voor andere regio’s zoals in Murcia of langs de kust van de provincies Almería, Granada, Málaga en Cádiz. Ook op de Balearen gaan de temperaturen omhoog maar zullen deze officieel net zoals in Catalonië niet boven de 20 graden gaan komen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ha leuk. Want hier is het maar triestig weer 🙁 Op de kaart zie ik wel dat de wind naar ons blaast. Dus binnen een paar dagen kan het hier dan ook wat warmer worden 🙂

Waar is “hier”?

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.