Rosalía zet flamenco op de internationale kaart na winnen Grammy

Rosalía zet flamenco op de internationale kaart na winnen Grammy
Beeld: Rosalia / Twitter

Rosalía zet flamenco op de internationale kaart na winnen Grammy

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De in Barcelona geboren zangeres Rosalía zorgt al meer dan een jaar voor een ware trend binnen de Spaanse en internationale popwereld. Met haar unieke stijl van zingen met een grote knipoog naar de Spaanse flamenco en spectaculaire optredens heeft Rosalía ervoor gezorgd dat ze op de internationale muziekkaart is komen te staan. Zondag wist de Spaanse zangeres na een spectaculair optreden een Grammy te winnen.

Rosalía is de eerste Spaanse zangeres die de prestigieuze Grammy mee naar huis mag nemen. Zij kreeg deze Grammy voor het beste latijns Amerikaanse rock, urban en alternative album ‘El Mal Querer’. Daar is in Spanje echter veel commentaar op want wat heeft de uit Barcelona komende zangeres met Latijns Amerika te maken, waarom is er geen Europese muziekprijs bij de Grammy’s, aldus veel Twitteraars.

Hoe dan ook, Rosalía heeft haar plaats verdiend op de internationale muziekkaart en dat bewees ze niet alleen met het winnen van haar Grammy maar ook door haar optreden tijdens het muziekgala. Haar optreden begon met het zingen van ‘Juro que’ gevolgd door haar grootste en bekendste hit ‘Malamente’ wat ook een sterke flamenco invloed heeft (zie video onderaan). 

https://twitter.com/RosaliaNoticias/status/1221739409999106050

Na het winnen van de Grammy gaf Rosalía een korte emotionele toespraak in drie talen, Spaans, Catalaans en Engels en bedankte ze iedereen voor de steun. Naast Rosalía wisten ook de Spanjaard Alejandro Sanz en zanger Marc Anthony Grammy’s te winnen tijdens de 62e editie van het muziekgala.

Rosalía wist in 2018 ook al Grammy’s te winnen maar dan bij de Latin Grammy Award uitreiking die minder groot en belangrijk is dan de Grammy Award uitreiking.

Alejandro Sanz gaat al jaren mee als bekende Spaanse artiest en heeft al geschiedenis geschreven met veel nationale en internationale prijzen. Ook hij kreeg zondag een Grammy voor het beste Latijns Amerikaanse pop album met #ELDISCO. 

https://youtu.be/kUzxObqlozY
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.