Hoogst gemeten temperatuur in Spanje in Alicante en Lanzarote: bijna 27 graden

Hoogst gemeten temperatuur in Spanje in Alicante en Lanzarote: bijna 27 graden
Beeld: 123rf

Hoogst gemeten temperatuur in Spanje in Alicante en Lanzarote: bijna 27 graden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – We hadden al geschreven dat het de komende dagen warm gaat worden op veel plaatsen in Spanje en dat was op woensdag te merken met de hoogste temperaturen van heel Spanje die zowel op Lanzarote als in de provincie Alicante werden gemeten.

Op woensdag heeft de Spaanse weerdienst Aemet officieel de hoogste temperaturen van het land gemeten in Tinajo op het Canarische Eiland Lanzarote én op het Spaanse vasteland in de provincie Alicante (Valencia regio) in de kustplaats Jávea. Op beide plaatsen werd het 26,6 graden terwijl het bij het San Javier vliegveld in Murcia 26,5 graden werd.

De hoogste temperaturen werden dus gemeten op de Canarische Eilanden, in de Valencia regio, de Murcia regio en in Andalusië. Een overzicht van de 10 hoogst gemeten temperaturen op woensdag 27 januari:

  1. Jávea (Alicante) – 26,6 graden
  2. Tinajo (Lanzarote) – 26,6
  3. San Javier vliegveld (Murcia) – 26,5
  4. San Bartolomé Tirajana (Gran Canaria) – 26,4
  5. Antigua (Fuerteventura) – 26,2
  6. Viveros (Valencia) – 26,1
  7. Valencia vliegveld (Valencia) – 25,8
  8. Rincón de la Victoria (Málaga) – 25,8
  9. San Cristobal de la Laguna (Tenerife) – 25,6
  10. Almassora (Castellón) – 25,6

Stilte na de stormen

Januari is wat betreft de meteorologie een vreemde maand te noemen. Eigenlijk is het een vier-jaargetijden maand geworden met vier stormen met verschillende namen met hun karakteristieken. De stormen Filomena (sneeuw en kou), Gaetan en Hortense (regen en wind) en Ignacio (wind) raasden de afgelopen weken over het land met alle gevolgen van dien. 

Maar nu lijkt het voor enkele dagen, in ieder geval tot het laatste weekend van januari, rustig en lenteachtig warm te worden in Spanje. Toch kan Spanje zich weer opmaken op de nieuwe storm Justine die er aan komt en vrijdag of zaterdag Spanje zal bereiken via Galicië en harde windvlagen met zich zal meebrengen.

Ga naar de inhoud