Ambachtelijk gemaakte handbeschilderde tegels uit Spanje voor Nederlandse muren

Ambachtelijk gemaakte handbeschilderde tegels uit Spanje voor Nederlandse muren
Beeld: Málaga / Mediterra Tegels

Ambachtelijk gemaakte handbeschilderde tegels uit Spanje voor Nederlandse muren

Spanje is kleurrijk, veelzijdig en zit vol passie. Dat is precies wat deze in Spanje gemaakte tegels ook uitstralen. Daarom besloot Tamara Bodewitz, via Mediterra Tegels , dit soort tegels dichterbij te brengen voor de liefhebbers in Nederland. Ook in Nederland krijgen de muren meer van de allure die velen zullen kennen uit Spanje. Op de website worden verschillende soorten tegels aangeboden, zoals tegeltableaus, naamborden en huisnummertegels. Alles vol passie en met de hand gemaakt.

Begin januari 2022 is de website van Mediterra Tegels van start gegaan met de verkoop van unieke, handbeschilderde tegels. De tegels worden in Spanje gemaakt door zeer ervaren keramisten. Een deel van de tegels kan via de website van Mediterra Tegels direct uit voorraad geleverd worden, zoals de tegels met huisnummers en tegeltableaus. De rest wordt gepersonaliseerd en daarom op bestelling gemaakt. Een eigen ontwerp laten maken kan ook: over uniek gesproken! 

Als liefhebber van Spanje en van de mediterrane sfeer is Tamara Bodewitz op het idee van deze website gekomen. Als eerste stap wilde ze vooral een ruime keuze aan huisnummertegels aan gaan bieden. Door de contacten die ze legde met een aantal talentvolle keramisten groeide dit plan verder uit. Nu bestaat het assortiment niet alleen uit huisnummertegels, maar ook uit naamborden en tegeltableaus. Er bleek namelijk nog zoveel méér te zijn wat deze keramisten bijzonder mooi maken en zeer de moeite waard is! 

Afgelopen najaar is Tamara naar Spanje geweest om de persoonlijke contacten te leggen voor een zo goed mogelijke samenwerking met de keramisten. Op die manier kon ze ook het eerdere werk van de keramisten eens van dichtbij bekijken. Haar conclusie: “De kleuren zijn nog zoveel intenser en sprekender dan verwacht, wat de decoraties bijzonder mooi maakt. Daar willen vast meer mensen van gaan genieten”. 

Het viel haar ook op met hoeveel liefde voor het vak deze keramisten bezig zijn. Elke tegel wordt behandeld als een waardevol object en wordt met de grootste zorg gemaakt. Als je ziet hoe arbeidsintensief het maken van deze tegels is, is dat logisch. Dit soort tegels kan wel eeuwen mee, zoals je terug kan zien in en op veel historische gebouwen in Spanje. Ze zijn dus ook nog eens bijzonder duurzaam.

Voor meer informatie kun je naar de website gaan via mediterra-tegels.nl

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.