Alle ingeschreven inwoners van Benidorm krijgen buskaart met 10 euro saldo

Alle ingeschreven inwoners van Benidorm krijgen buskaart met 10 euro saldo
Beeld: @busbenidorm / twitter

Alle ingeschreven inwoners van Benidorm krijgen buskaart met 10 euro saldo

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De ‘empadronados’ of ingeschreven bewoners van Benidorm kunnen vanaf 30 januari een buskaart voor het openbaar stadsvervoer met daarop een saldo van tien euro krijgen. De gemeente lanceerde in 2021 een deze kaart om het openbaar vervoer in de stad te promoten en het gebruik ervan door de inwoners te bevorderen. Maar die kaart was toen alleen geldig voor 65-plussers en daarna 50-plussers. Nu geldt de kaart voor iedereen vanaf 3 jaar.

Het is volgens burgemeester Toni Pérez de derde fase van deze ‘tarjeta-monedero’ ofwel buskaart met 10 euro saldo. De eerste fase startte in 2021 met buskaarten voor 65-plussers gevolgd door fase twee met gratis buskaarten voor 50-plussers. Nu begint fase drie waarin alle officieel ingeschreven inwoners van Benidorm vanaf 3 jaar een gratis buskaart met 10 euro saldo kunnen halen.

Deze ‘Tarjeta Ciudadana’ is vanaf 30 januari gratis op te halen bij de ‘Registro General del Ayuntamiento’ op de begane grond van het gemeentehuis in Benidorm. Je moet een pasfoto, je NIE en paspoort of identiteitskaart (in geval van Spanjaarden de DNI) meenemen en een formulier invullen. Twee weken later ontvang je dan een bericht en kun je de gratis ‘Tarjeta Ciudadana’ met 10 euro saldo ophalen om te gebruiken voor vervoer in de ‘autobús urbano’ ofwel de stadsbussen van Benidorm.

Benidorm heeft een netwerk van 31 routes  die afgelegd kunnen worden met stadsbussen  die alle hoeken van de bruisende badplaats bereiken. De service wordt uitgevoerd door Avanza Grupo en de bussen zijn blauw of rood van kleur. Er zijn nu al meerdere typen buskaarten te krijgen tegen verschillende tarieven.

Tot nu toe zijn in Benidorm 4656 ‘Tarjetas Ciudadanos’ afgegeven en zijn 130 buskaarten nog in behandeling. Dat is relatief weinig als je er vanuit gaat dat de kustplaats 69.738 inwoners heeft.

kaart
Beeld: Ayuntamiento Benidorm / web
Ga naar de inhoud