Tarragona is één van de beste hotspots voor 2023 volgens The New York Times

Tarragona is één van de beste hotspots voor 2023 volgens The New York Times
Beeld: Canva

Tarragona is één van de beste hotspots voor 2023 volgens The New York Times

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De prestigieuze krant The New York Times heeft een lijst gepubliceerd van de 52 beste steden om in 2023 naartoe te reizen, rekening houdend met parameters zoals eten, cultuur, avontuur en de schoonheid van de natuur. En Tarragona, op de eenendertigste plaats, is een van de 52 steden die voorkomen op een lijst waarvan de nummer 1 Londen is, zo meldt het internationaal makelaarskantoor Casalunya. Onderaan dit artikel staat onze SpanjeVandaag video over Tarragona.

Andere toeristische hotspots op de lijst van The New York Times zijn Londen (Engeland), Morioka (Japan), Monument Valley (VS), Kilmartin Glen (Schotland) en Auckland (Australië). Tarragona staat dus op de 31e plaats maar helemaal bijzonder is dat Barcelona niet voorkomt in de lijst, maar de Spaanse hoofdstad Madrid wel. 

Over de stad Tarragona merkt The New York Times op dat “deze vergeten badplaats aan de Costa Daurada, lang overschaduwd door de glamour van Barcelona, een cultureel rijk alternatief is, met bloeiende Catalaanse tradities, van de beroemde Castells tot de romesco saus, vaak geserveerd met gegrilde vis en groenten, genuttigd in El Serrallo, een maritieme wijk”.

Maar wat de ervaring van Tarragona verheft, zeggen ze, “is het verleden: dit is een van de oudste Romeinse nederzettingen op het Iberisch schiereiland. De indrukwekkende ruïnes van Tarraco, Unesco-werelderfgoed, veranderen de stad in een openluchtmuseum, van de machtige Romeinse muren tot het amfitheater omringd door de Middellandse Zee”.

Ten slotte wijst de New York Times op over Tarragona dat “tegen deze oude achtergrond de stad zich midden in veranderingen bevindt: een weer tot leven gebrachte haven, nieuwe goedkope sneltreinen in de regio en een groeiende hedendaagse kunstscene. Misschien is de beste manier om ervan te genieten een wandeling te maken over de Rambla Nova, onderweg tapas etend, naar het Balcó del Mediterrani, waar het aanraken van de ijzeren reling geluk zou brengen”.

Tarragona gaat nog veel meer in waarde stijgen, en is op dit moment nog zeer goed betaalbaar. Helemaal als je het vergelijkt met Barcelona. Interessante wijken in de stad Tarragona om in te investeren zijn La Parte Alta, waar je het geld dat je in stenen steekt, kunt terugverdienen met toeristische verhuur. Heb je wat meer geduld en wil je een investering doen voor de lange termijn? Dan is de visserswijk Serallo een zeer slimme keuze. Daar is het vastgoed nog erg goed betaalbaar, maar gaat de komende 10 jaar flink in waarde stijgen.

Zoek je momenteel vastgoed in Tarragona of heb je al iets gevonden en wil je kopen met alle garanties? Schakel dan Casalunya in als aankoopmakelaars en ze begeleiden je in elke stap van het aankoopproces.

Casalunya is hét full service makelaarskantoor gespecialiseerd in de verkoop van unieke woningen in het hogere segment. Vanuit de Oud-Romeinse kuststad Tarragona verkoopt Casalunya de meest exclusieve villa’s op de mooiste plekken aan de Costa Dorada. ga voor meer informatie naar Casalunya.nl.

Ga naar de inhoud