Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (90)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (90)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (90)

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Je zou denken dat we na 6 jaar wel gewend zijn aan de Spaanse manier van werken en hun gebrek aan planning, efficiëntie en organisatietalent, maar nee hoor! We hebben ons toch weer vergist. De afgelopen twee weken hadden we zonder gasten ingepland, om zo een aantal grote klussen te kunnen doen. Het dak van de veranda is voor de kerst besteld en zou een levertijd hebben van twee weken… Met een week speling, half januari afleveren dachten we… Nu eind januari zijn er nog geen dakplaten. Het is nu wel allemaal binnen bij de leverancier, dus kan het elk moment geleverd worden. Helaas konden we deze klus dus niet afronden in de afgelopen twee weken.

Het verhaal van de bestelling marmer is wat gecompliceerder. We zijn ook bezig met het opknappen van de voorgevel en aan de onderkant hiervan willen we graag marmer. Veel huizen in Spanje hebben stenen of tegels aan de onderkant van de buitengevels. Dit is om de muren te beschermen tegen de regen. Het regent niet vaak in Spanje, maar als het dan regent dan is het meestal heel veel in één keer. Dan trekt er veel van de regen in de muren en maakt je huis dus vochtig. Niet prettig en niet gewenst. Vlakbij is een hele grote marmermijn met heel mooi zacht crème marmer en dat vinden we combineren met de rest van de uitstraling.

Een poosje terug is het allemaal opgemeten en genoteerd in een map. We wilden ook alle buitenvensterbanken hetzelfde, dus die ook geteld. Maat en hoogte bepaald. Ongepolijst vonden we beter passen. Daarna wachten op de prijs. Uiteindelijk kregen we die en daar gingen we mee akkoord. In de prijs zat ook wat zaagwerk. Het leek allemaal goed te gaan, totdat de marmer geleverd werd. Allereerst was het gepolijst, dus super glimmend. In sommige gevallen heel mooi, maar niet voor dit doel. Het was ook nog niet op maat gezaagd en er leek wat te missen. Om het allemaal nog wat gecompliceerder te maken, vonden wij bij nader inzien de hoogte te hoog worden.

Om het verhaal niet te lang te maken. Nadat de mannen verschillende keren teruggekomen zijn, is het uiteindelijk gelukt om bij een firma het marmer in te korten naar 1 meter en nog wat ander zaagwerk te verrichten. We gaan het marmer zelf doffer maken met chemicaliën. Tom is de afgelopen dagen nog wel zelf wat op maat aan het zagen en daar waar nodig gaten in het marmer te maken, om vervolgens de marmer aan de gevel te lijmen. Verder zijn heel veel kleine klusjes in huis gebeurd en dat is heel fijn. De winkel heeft weer even een flinke opknapbeurt gehad en alles staat weer goed uitgestald met nieuwe meubels en spulletjes. Saludos Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud