Return Copa del Rey ‘Clásico’ tussen Real Madrid en FC Barcelona (UPDATE)

123rf
Beeld: 123rf

Return Copa del Rey ‘Clásico’ tussen Real Madrid en FC Barcelona (UPDATE)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Deze woensdag is weer een mooi voetbalavondje in Spanje met de tweede klassieker in de halve finale van de Copa del Rey competitie. Er zijn nog vier teams over die strijden om een plaats in de finale waaronder Betis, Valencia, Barcelona en Madrid. Met name de wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona zal in Spanje en wereldwijd voor veel televisiekijkers gaan zorgen.

Het is dan wel geen duel in de Spaanse voetbalcompetitie La Liga of een wedstrijd in de Champions League maar elke wedstrijd tussen Spanje’s bekendste teams en aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid is een top wedstrijd die wereldwijd door honderden miljoenen mensen bekeken wordt. In dit geval gaat het om de return wedstrijd nadat de thuiswedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Over het algemeen spreekt men bij een wedstrijd tussen Madrid en Barcelona altijd over “El Clásico”, een term die eigenlijk gebruikt wordt voor de Spaanse competitie wedstrijden tussen beide topteams maar nu ook standaard is bij elke sportieve confrontatie tussen de Madrilenen en Catalanen.

De wedstrijd van deze woensdag is de tweede van drie klassiekers die beide teams in een maand tijd spelen. Als eerste was er de El Clásico in de thuiswedstrijd van de halve finale op 6 februari die eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De return in die Copa del Rey halve finale wordt deze woensdag 27 februari gespeeld en zal allesbeslissend zijn om te bepalen wie van de twee doorgaat naar de finale van de Copa del Rey.

De derde officiële klassieker tussen Real Madrid en FC Barcelona vindt plaats op zaterdag 2 maart als onderdeel van de La Liga voetbalcompetitie. Het gaat in dit geval ook om een return wedstrijd nadat de thuiswedstrijd op 28 oktober 2018 door FC Barcelona werd gewonnen met 5-1. In de La Liga staat FC Barcelona op de nummer een positie met 57 punten en Real Madrid op de derde plaats met 48 punten.

Aangezien Real Madrid tegen FC Barcelona een halve finale is in de Copa del Rey zijn er nog twee andere teams die strijden om de Copa del Rey. Het gaat om Betis uit Sevilla en Valencia. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel dus ook bij de return op donderdag 28 februari kan er nog van alles gebeuren.

UPDATE: De wedstrijd is geëindigd in 0-3 voor FC Barcelona door twee doelpunten van Suarez en een eigen doelpunt van Real Madrid. FC Barcelona is door naar de finale van de Copa del Rey waar de Catalanen tegenover Valencia staan die van Betis wist te winnen. Het is voor Barcelona de zesde opeenvolgende keer dat ze in de finale staan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.